MENU

9 novembre, 2015 Comentaris tancats a 'Sinister 2', la conya està servida Visualitzacions: 1001 Cinema Víctor Gonzàlez

Fa temps que quan surt una pel·lícula de terror m’espanto de veritat. Sé que perdré el temps, suaré d’angoixa per intentar acabar-la i m’hauré de barallar amb alguns bastards sobre la seva suposada qualitat, extrem sempre estèril, ja que rarament arribem a una conclusió plausible, aspecte que ens dóna vidilla quan estem avorrits. Avui us …

'Sinister 2', la conya està servida

sinister-2-ciaran-foy-terror-horror-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaFa temps que quan surt una pel·lícula de terror m’espanto de veritat. Sé que perdré el temps, suaré d’angoixa per intentar acabar-la i m’hauré de barallar amb alguns bastards sobre la seva suposada qualitat, extrem sempre estèril, ja que rarament arribem a una conclusió plausible, aspecte que ens dóna vidilla quan estem avorrits.

sinister-2-ciaran-foy-terror-horror-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaAvui us vull parlar d’un pastisset a granel de primera, que en català fi voldria dir trunyo, paraula molt utilitzada entre els bastards, i ja gastada diria jo, però que descriu a la perfecció Sinister 2, la segona part del film Sinister i que ha dirigit Ciaran Foy, el creador de Citadel, un bon film ─tot s’ha de dir─ d’aspecte sorprenent, ja que Sinister 2 va directament al sac del copiós grup de pel·lícules de terror infumables que estem acostumats a veure. No podem fer-hi res. La conya està servida.

El nivell de Sinister 2 està al de The pyramid, el film de Grégory Levasseur estrenat aquest any i que havia superat tots els obstacles del gènere de l’horror, l’horror. Ubicat al Midwest, els espectadors ja ens sentim estafats des del microsegon 1, col·loquem tota una família penjada sobre creus en un camp de sègol americà, rodegem-los de nens amb cara de males puces, cremem-los vius gratuïtament i posem música tatxim tatxim.

sinister-2-ciaran-foy-terror-horror-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaStephen King, Els nens de les panotxes, The village of the damned, la còpia és tan grollera que valdria més no haver pagat l’entrada al cinema. I no m’entengueu malament, les sales del nostre país necessiten una injecció d’espectadors urgent per mantenir feines i béns culturals a les nostres ciutats, però el que ha fet Ciaran Foy és enfonsar encara més en el miasma del terror la qualitat d’aquest gènere ─moribund des de fa temps─ i que fa mal, molt de mal, als seus seguidors.

sinister-2-ciaran-foy-terror-horror-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaLa trama continua amb els nens fantasmagòrics dirigits per en Milo, un altre nen molt dolent, que es dediquen a assassinar famílies i grava els fets en super-8. Apareix el monstre Bughuul, un home del sac semblant a Michael Jackson ressuscitat amb ganes de fer escola.

Si ja a la primera part, Sinister, els espectadors sospitàvem com els productors havien copiat El resplandor i The ring, ara el tema sembla que ha anat a pitjor.

Estem condemnats amb aquest gènere, de debò. Mireu els films que es varen fer als vuitanta, mireu els de la Hammer o els giallo italians, feu alguna cosa per evitar el trauma. No perdeu més el temps. Recordeu que és limitat. Sinister 2 és el pitjor film de l’any. O potser us agrada i m’equivoco.

Aleshores, de veritat que plego.

Fa temps que quan surt una pel·lícula de terror m’espanto de veritat. Sé que perdré el temps, suaré d’angoixa per intentar acabar-la i m’hauré de barallar amb alguns bastards sobre la seva suposada qualitat, extrem sempre estèril, ja que rarament arribem a una conclusió plausible, aspecte que ens dóna vidilla quan estem avorrits. Avui us …

Comments are closed.