MENU

13 novembre, 2015 Comentaris tancats a 'STAR WARS VII' – De la A a la Z Visualitzacions: 1400 Cinema Lluís Simon

Andy Serkis L’enyorat Gòl·lum serà l’encarregat d’enllaçar l’univers Senyor dels Anells amb el de Star Wars sense que ningú prengui mal (esperem). El seu rol com a líder suprem Snoke sembla un dels més atractius. Fa pinta de ser un dels superdolents de la funció. Fins ara és un dels pocs personatges que hem sentit parlar …

'STAR WARS VII' – De la A a la Z

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaAndy Serkis

L’enyorat Gòl·lum serà l’encarregat d’enllaçar l’univers Senyor dels Anells amb el de Star Wars sense que ningú prengui mal (esperem). El seu rol com a líder suprem Snoke sembla un dels més atractius. Fa pinta de ser un dels superdolents de la funció. Fins ara és un dels pocs personatges que hem sentit parlar als teasers: «There’s been an awakening… have you felt it?» Pell de gallina.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaBenicio del Toro

Mentre tots estem en estat catatònic esperant que arribi el Nadal, els que controlen les nostres ments i els nostres diners, ja tramen l’episodi VIII (2017). Les filtracions estan a l’ordre del dia i en el repartiment, Del Toro destaca com a futur bastard de l’imperi i potser com a arquitecte de la futura Estrella de la Mort. Que sigui veritat, sisplau!

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaColin Trevorrow

Un altre bastard amb sort. Vés a saber com, però la seva amistat amb el clan Lucas-Spielberg li ha permès aconseguir un encàrrec sagrat: dirigir l’episodi IX, potser l’últim de tots els temps! La seva versió de Jurassic world té moments divertits, però és un director sense estil propi. L’enveja em cou, ja ho sé. Però penseu que Disney fins i tot va negociar amb David Fincher! Això sí que hauria estat la bomba.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaDavid Prowse

L’home, el mestre, el nostre amo. Va ser Darth Vader en la trilogia original i la nostra raó d’existir és servir-lo. La seva sang, diuen, corre per les venes del fundador dels Bastards. Si tenim una religió, ell n’és el profeta i el messies.

«And some things that should not have been forgotten were lost. History became legend. Legend became myth.»

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaEpisodis

Per als més joves que volen endirsar-se en aquest univers, tot plegat és un embolic. Per què coi van començar amb una quarta part? La nostra continuïtat temporal dels espisodis és IV (1977), V (1980), VI (1983), I (1999), II (2002), III (2005), VII (2016), VIII (2017) i IX (2019). Els esdeveniments de l’episodi VII arranquen 30 anys després de l’infausta aparició dels ewoks.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaForça

La Força, és clar; aquesta qualitat mítisca que dóna el seu poder immortal als Jedis d’arreu de l’univers. Si us parlés com a físic quàntic el que s’hi assembla més és la gravetat. Imagineu que podeu controlar la gravetat al vostre gust, llavors estareu molt a prop de ser un Obi-Wan Kenobi qualsevol. En aquest sentit el títol del setè episodi m’encanta i desperta un instint que tenia amagat. The Force awakens!

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaGeorge Lucas

D’això se’n diu ser en el lloc i en el moment adequats. El món demanava a crits una guerra de les galàxies i ell ens la va donar. Així de simple. No va necessitar, ni tan sols, cap escriptor per robar-li la idea. Ho tenia tot al cap des que era un marrec de 12 anys. Com a cineasta, al costat de Coppola, Scorsese i Spielberg, sembla poca cosa, però si parlem de diners s’hi pot pixar a la boca, amb perdó. Només per la venda de Lucasfilm a Disney ha cobrat cap a quatre mil milions de dòlars.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaHarrison Ford

Diuen que era un dels fusters de l’estudi de la Fox quan Lucas se’l va mirar i li va dir que fes el fotut favor de ficar-se dins el Falcó Mil·lenari. Gairebé 40 anys després tornarà a pilotar la nostra nau especial més mítica. El retorn d’una part del càsting original ─també hi seran Carrie Fisher, Mark Hamill i tota la patuleia de robots─ és una de les grans operacions de màrqueting de la nova trilogia. Apel·len als nostres sentiments de manera obscena. Cabrons!

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaIndustrial Light & Magic

La gran revolució del cinema modern ha estat induïda, per bé o per mal, pels efectes digitals, que han destruït, ho sabem, el treball artesà dels antics mestres del setè art. Lucas va fundar la companyia el 1975 i la va convertir en un imperi més poderós que el de Darth Vader. Els primers dinosaures de Parc Juràssic i el T-1000 de Terminator 2 són alguns dels seus ginys més memorables. La decadència va començar amb Jar Jar Binks, l’aberració que els va condemnar.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaJ.J. Abrams

Haters amagueu el cap. El creador de Lost no només va fer ressuscitar de manera magistral Star Trek sinó que ara controla el destí del nostre món de fantasia. Els trekkies normalment no podien suportar les espases làser, però Sheldon Cooper ha demostrat que hi ha barreres que es poden trencar. Abrams pot convertir-se en una icona galàctica si surt viu d’aquest desafiament. Molts l’esperen amb la destral a la mà.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaKathleen Kennedy

Va començar com a secretària de Spielberg i ara és la dóna més poderosa de Hollywood. Va convèncer Lucas perquè deixés estar tot el que fa referència a Star Wars a les seves mans i al cap de pocs mesos va formar un equip per rodar una trilogia nova. Té una calculadora al cervell i en una reunió privada fa més por que el senador Palpatine. Ha estat el principal obstacle perquè els nous films es rodin sense riscos creatius. Mala pècora.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaLawrence Kasdan

Si George Lucas va al davant, Kasdan va al costat. El seu rol en la trilogia original és descomunal i ell mateix ha escrit ─de fet encara ho està fent─ el guió del setè, el vuitè i el novè episodis. Això vol dir que la història no s’apartarà gaire de l’estrutura clàssica de Vladímir Prop i que estarà a anys llum, mai més ben dit, de Tarantino. Aventures per a tots els públics.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaMark Hamill

Després de Star Wars les seves millors actuacions han tingut lloc en diferents edicions del Comic-Con envoltat de friquis. De la seva filmografia només se’n salven els doblatges a l’anglès d’alguns films de Miyazaki. Per això hi ha gran expectació per veure’l un altre cop, amb un aspecte bastant lamentable segons sembla, en acció. Diuen que el seu paper pot ser bastant residual.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaNovembre

Concretament el dia 28 del novembre de l’any passat la febre Star Wars es va disparar amb els 90 segons del teaser que Disney va destapar com a primera arma de promoció massiva. El fenomen era absurd. Els pares, sobretot els de més de 40 anys, portàvem els nostres fills en massa a veure pel·lícules infectes només amb l’excusa de veure el tràiler en pantalla gran. No tenim remei.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaOscar Isaac

Amb 36 anys s’ha convertit en un dels actors del moment a Hollywood, una cosa impensable per aquest noi de cara tímida nascut a Guatemala que es dedicava fins fa poc a escriure i cantar cançons folk. El paper d’Isaac és del de Poe Dameron (el nom és lamentable). Parlem d’ell perquè és el que més lluny ha arribat a l’hora d’explicar una part de l’argument: «Jo seré el pilot d’X-wing més boig de tota la galàxia i m’enviaran a una missió, rescatar alguna princesa…»

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaPeter Mayhew

Ha dedicat tota la vida a una missió, ser Chewbacca, dins i fora de la pantalla. Ara, encara que ja tingui 71 anys, tornarà a vestir-se del seu alter ego per ser, una altra vegada, l’alien que copilota i crida bajanades al costat de Han Solo. Que Abrams hagi decidit apostar per Peter i no pas per crear un personatge digital és tot un detall.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaQ&A

Carrie Fisher es va atrevir fa uns mesos a posar-se davant de milers de fans en un question and answer, però l’únic que va revelar és que en la nova pel·lícula no portarà el famós i terrorífic pentitat de la prinesa Leia i que tampoc es posarà el biquini metàl·lic de L’Imperi contraataca. «Hi haurà una cosa que us agradarà…», va afegir davant d’uns babaus sexualment embogits davant d’una senyora de 58 anys.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaRian Johnson

Sona bé. Serà el director de l’episodi VIII (2017). També en farà el guió. És un crac, un Nolan en potència. Si fa amb Star Wars el mateix que el britànic va fer amb Batman, l’orgasme està assegurat. Si reviseu Looper (2012) veureu ciència-ficció amb cervell. La seva aportació a Breaking bad no va passar desapercebuda. Que el deixin fer.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaSimon Pegg

Un dels millors amics de J.J. Abrams en aquest negoci. Va excel·lir com a Scotty a Star Trek i ara tindrà un paper indeterminat a Star Wars. Aquests dies s’ha fet autobombo recordant que les tres preqüeles de la triologia original eren «una merda». Potser així treu pressió al seu amic.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaTwitter

La manera més àgil de seguir un rodatge que ha estat blindat pertot arreu. Mark Hamill ha estat un dels piuladors més actius ─va anunciar en directe la seva firma per Star Wars VII. També va ser ell qui va advertir del drama que suposaria que el guió o la pel·lícula sencera es filtrés a internet. A través dels comptes oficials es van oferint gota a gota (com la tortura) la droga que necessiten els més addictes. No ho recomano.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaUNICEF

Enmig d’uns càlculs econòmics estratosfèrics ─només el primer cap de setmana es preveu que recaptaran més de 500 milions de dòlars─, els productors també se les empesquen per fer màrqueting a través de la caritat. Així, fans de la saga a tot el món van donar més de quatre milions de dòlars a la Unicef a través de la campanya Star Wars: Force for change campaign. Disney hi va posar un milió de la seva butxaca. Cap problema.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaVII

Informació de servei sobre l’episodi en qüestió, perquè ho apunteu a l’agenda i tingueu l’espasa làser a punt. L’estrena és el 18 de desembre a tot el món. I ara em dirigeixo als homes. Hem de superar i de llarg el nombre d’espectadors de les ombres aquelles de Grey; si no, com a país no valdrem res.

 

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaWalt Disney Company

A l’espera que algú descongeli el senyor Disney original, la seva companyia s’ho ha quedat tot, des de Pixar fins a Lucasfilm passant per Marvel còmics. Totes les grans produccions de superherois passen per les seves mans, així com tot el que consumeixen els nens i els adolescents, no només al cinema. És la barreja perfecta entre 1984 i Un món feliç. No creia en el terrorisme fins que vaig començar a veure sèries de Disney Channel.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaX-Wing

Els grans caces en forma d’X que destrueixen l’Estrella de la Mort, una de les escenes més glorioses de la sèrie. El 2007 uns científics friquis de San Diego en van construir un de mida real, amb coets i tot. Lògicament va explotar poc després d’haver-lo llançat. A veure si els Bastards tenim temps i en fem un altre.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaYoung Musician’s Foundation Debut Orchestra

És la jove orquestra que sol dirigir…. Sí ho heu endevinat, John Williams! La seva absència en l’episodi VII hauria estat un drama. El seu currículum és mastodòntic, però sempre serà recordat per la grandiosa marxa imperial: ta-ta-ra-ta-ta, ta-ta ra-taaaaa.

star-wars-la-guerra-de-las-galaxias-vii-episodio-7-darth-vader-han-solo-jj-abrams-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaZam Wessell

És dona, és dolenta i és sexy, sobretot en el còmic que li dedica Dark Horse. Ara ja és morta (llàgrimes), per culpa del tòtil de l’Anakin. Nois, no perdeu el temps. Aquest és un dels grans camps a descobrir de Star Wars, els còmics. Tots el que passa entre un epidosi i un altre, i fins i tot durant, està imaginat, escrit i dibuixat per alguns dels millors artistes i guionistes americans. I ara, amb internet, tot plegat és una bogeria.

 

Andy Serkis L’enyorat Gòl·lum serà l’encarregat d’enllaçar l’univers Senyor dels Anells amb el de Star Wars sense que ningú prengui mal (esperem). El seu rol com a líder suprem Snoke sembla un dels més atractius. Fa pinta de ser un dels superdolents de la funció. Fins ara és un dels pocs personatges que hem sentit parlar …

Comments are closed.