MENU

16 novembre, 2015 Comentaris tancats a 'Straight outta Compton', cinema vibrant Visualitzacions: 1375 Cinema Víctor Gonzàlez

Dirigida per F. Gary Gray, Straight outta Compton, ens explica la història del grup de hip hop N.W.A (Niggaz With Attitude) a la ciutat californiana de Compton durant els anys vuitanta. Per als que no esteu gaire familiaritzats amb el tema, Straight outta Compton va ser el nom de l’àlbum de rap més influent d’aquella dècada, …

'Straight outta Compton', cinema vibrant

poster-NWADirigida per F. Gary Gray, Straight outta Compton, ens explica la història del grup de hip hop N.W.A (Niggaz With Attitude) a la ciutat californiana de Compton durant els anys vuitanta.

Per als que no esteu gaire familiaritzats amb el tema, Straight outta Compton va ser el nom de l’àlbum de rap més influent d’aquella dècada, amb un seguiment del grup que va durar fins ben entrats els anys noranta, sobretot per posar de manifest per primera vegada la brutalitat de la policia de Los Angeles contra els afroamericans amb Fuck tha police i que justificava la violència contra les forces de l’ordre amb referències directes a disparar-los si feia falta.

«I’m a sniper with a hell of a scope / taking out a cop or two, they can’t cope / with me.»

straight-outta-comptonA Austràlia i Nova Zelanda la cançó va ser censurada pel govern, mentre que als Estats Units, l’FBI va protestar contundentment que es passés per la ràdio o es cantés a concerts. De manera il·legal, grups de policia instaven el grup que evitessin interpretar Fuck tha police sobre els escenaris, acabant amb picabaralles greus. N.W.A es convertiria així en el nou moviment que no tenia problema a reivindicar l’atac directe a la policia als barris més marginals dels Estats Units, com passaria amb els aldarulls de South Central el 1992 després del conegut vídeo de la pallissa policial a Rodney King i que va fer que el govern de George H.W. Bush enviés 4.000 soldats de la guàrdia californiana per patrullar els carrers de Los Angeles.

Jason-Mitchell-Eazy-E-Straight-Outta-Compton-FilmFad.com_Al film hi actua O’Shea Jackson, Jr. com a Ice Cube, Corey Hawkins com a Dr. Dre, Jason Mitchell com a Eazy-E., i Paul Giamatti com a mànager del grup N.W.A.

En el terreny pròpiament cinematogràfic, tenim una direcció amb mà ferma que us recordarà els millors films de John Singleton, Boyz n the hood (1991) o Poetic justice (1993) i que us farà agafar ganes de revisar aquell gloriós film dels vuitanta de Dennis Hopper, Colors, en què les bandes dels Crips i els Bloods es mataven per guanyar terreny a la jungla urbana de Los Angeles entre la contundent violència de la policia.

Superrecomanable, Straight outta Compton és un dels millors frescos sobre la realitat racial del sud de Califòrnia. No us la perdeu.

«Comin’ straight outta Compton, crazy mutha fucka named Icecube, I’m in a gang called Niggaz With Attitude.»

Dirigida per F. Gary Gray, Straight outta Compton, ens explica la història del grup de hip hop N.W.A (Niggaz With Attitude) a la ciutat californiana de Compton durant els anys vuitanta. Per als que no esteu gaire familiaritzats amb el tema, Straight outta Compton va ser el nom de l’àlbum de rap més influent d’aquella dècada, …

Comments are closed.