MENU

27 novembre, 2015 Comentaris tancats a La dualitat de 'Jekyll & Hyde' Visualitzacions: 1205 Sèries Jordi Taulats

Amb Downton abbey acabada, la cadena ITV anglesa ha de trobar una nova producció d’època que la pugui substituir, i amb aquesta finalitat ha centrat tots els seus esforços en Jekyll & Hyde, l’enèsima adaptació de la famosa novel·la de Robert Louis Stevenson. Si bé els dos primers capítols no són d’una gran realització, la història …

La dualitat de 'Jekyll & Hyde'

jekyll-and-hyde-itv-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015Amb Downton abbey acabada, la cadena ITV anglesa ha de trobar una nova producció d’època que la pugui substituir, i amb aquesta finalitat ha centrat tots els seus esforços en Jekyll & Hyde, l’enèsima adaptació de la famosa novel·la de Robert Louis Stevenson. Si bé els dos primers capítols no són d’una gran realització, la història deixa entreveure un seguit d’idees que, combinades amb la història de la novel·la original, poden donar molt de joc.

jekyll-and-hyde-itv-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015Amb una combinació de fantasia, comèdia, romanticisme i aventures, Jekyll & Hyde ens situa als anys trenta i, en lloc de seguir la història original, seguim les vicissituds de Robert, el nét del famós Dr. Henry Jekyll, que viu a Ceylan, acollit per un amic del seu pare i la seva família. Cridat a Londres per una qüestió d’herència i patrimoni, es veu embolicat en  la descoberta del passat del seu avi i en la troballa del seu present, ja que també està afectat per la misteriosa malaltia que afectava el seu avantpassat.

jekyll-and-hyde-itv-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-sitges-2015Però a part de trobar una bona substituta per una de les sèries de més èxit de la cadena, Downton abbey, ITV també ha de competir amb una de les sèries més intractables dels darrers anys, Dr. Who. I com ho fa, això? Doncs afegint a la història original els elements que han fet de la sèrie de la BBC un èxit. És per això que incorporen més monstres contra qui Jekyll i Hyde hauran de lluitar; la MIO (Military Intelligence Other), una agència secreta del govern britànic encarregada de lluitar contra éssers sobrenaturals, cosina germana de l’MI5 i l’MI6; sectes que només volen alliberar totalment Hyde i controlar-lo pels seus interessos personals i, naturalment, l’amor. Tot això, i com és de norma general en tota producció britànica, amb unes localitzacions i ambientacions magnífiques, fregant l’estètica Peaky blinders (salvant les distàncies, esclar).

Amb clares referències a la cultura British ─London calling, L’home invisible, Sherlock Holmes─, ens trobem davant una sèrie amb un personatge que perfectament podria sortir a Penny dreaful ─a veure què ens depara la tercera temporada─, amb un punt de Doctor Who i les històries de la Marvel ─no en va Hulk va néixer de la novel·la de Stevenson─. I tot això intentant fer oblidar la magnífica interpretació que va fer James Nesbitt amb Jekyll, adaptació de l’obra de Stevenson per part de Steven Moffat el 2007.

 

ITV té una competència molt forta per afrontar… i molta feina per fer.

Amb Downton abbey acabada, la cadena ITV anglesa ha de trobar una nova producció d’època que la pugui substituir, i amb aquesta finalitat ha centrat tots els seus esforços en Jekyll & Hyde, l’enèsima adaptació de la famosa novel·la de Robert Louis Stevenson. Si bé els dos primers capítols no són d’una gran realització, la història …

Comments are closed.