MENU

5 desembre, 2015 Comentaris tancats a Terence Hill, dels dos, el puta Visualitzacions: 1352 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Mario Girotti, o com el coneixem nosaltres, Terence Hill, va néixer a Venècia el 29 de març del 1939. De mare alemanya i pare italià, durant la Segona Guerra Mundial va viure a Alemanya, sobrevivint al bombardeig de Dresden, que va tenir lloc del 13 al 15 de febrer del 1945 i que va causar …

Terence Hill, dels dos, el puta

terence-hill-bud-spencer-don-matteo-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaMario Girotti, o com el coneixem nosaltres, Terence Hill, va néixer a Venècia el 29 de març del 1939. De mare alemanya i pare italià, durant la Segona Guerra Mundial va viure a Alemanya, sobrevivint al bombardeig de Dresden, que va tenir lloc del 13 al 15 de febrer del 1945 i que va causar uns 25.000 morts.

terence-hill-bud-spencer-don-matteo-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaAmb 12 anys el cineasta Dino Risi el descobreix en una piscina i li ofereix un paper a Vacanze col Gangster (1954). A partir d’aquí, i encara amb el nom de Mario Girotti, del 1954 al 1967 intervé en més de 30 pel·lícules, de les quals destaquem El gatopardo (Luchino Visconti, 1963) amb Burt LancasterAlain Delon i Claudia Cardinale.

L’any 1967 va ser un any que va marcar la seva carrera. Aquell any roda Dios perdona… ¡Yo no!, la primera de moltes col·laboracions amb Bud Spencer, tot i que no era la primera vegada que coinciden a la pantalla, ja que tots dos, el 1959, van formar part del càsting d’Aníbal. La parella Bud Spencer i Terence Hill va ser tan popular que van arribar a filmar plegats 17 pel·lícules, incloent-hi la trilogia Trinidad.

terence-hill-bud-spencer-don-matteo-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaEl 1973 Terence Hill roda Mi nombre es Ninguno, juntament amb Henry Fonda, que considera que és la millor pel·lícula que ha fet. Al 1977 marxa als Estats Units per rodar El heredero del billón de dólares i decideix dividir el seu temps entre Amèrica i Itàlia, rodant a tots dos llocs.

El 1990, mentre s’estava preparant per fer el paper protagonista a la sèrie Lucky Luke, el seu fill adoptiu, Ross, mor en un accident a Stockbridge, Massachusetts. Segons algunes veus aquest fet va provocar que Terence no es pogués preparar bé el paper i que la sèrie fos un fracàs.

El 2000 aconsegueix el paper de la sèrie italiana Don Matteo, en què interpreta un mossèn que assisteix els carabinieri en la resolució de casos. Actualment van per la filmació de la desena temporada i l’hi va suposar aconseguir el premi a millor actor revelació en la 42a edició del Festival de la Televisió de Montecarlo.

terence-hill-bud-spencer-don-matteo-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-cines-mejortorrent-pelis-films-series-els-bastards-criticaActualment, i a banda d’estar immers en el paper de Don Matteo, des del 2010 també protagonitza la sèrie italiana A un paso del cielo, en què interpreta Pietro, un comandant forestal de la província de Bolzano de San Candido ─als paratges del parc natural Tre Cime─ que col·labora amb la policia napolitana en la resolució de casos.

En les seves estones lliure li agrada anar amb moto, llegir, escoltar música clàssica, practicar esquí de fons i, com a bon italià que és, el seu plat preferit són els espaguetis amb salsa de tomata o salsa de tomata i carn amb ceba.

Mario Girotti, o com el coneixem nosaltres, Terence Hill, va néixer a Venècia el 29 de març del 1939. De mare alemanya i pare italià, durant la Segona Guerra Mundial va viure a Alemanya, sobrevivint al bombardeig de Dresden, que va tenir lloc del 13 al 15 de febrer del 1945 i que va causar …

Comments are closed.