MENU

30 desembre, 2015 Comentaris (1) Visualitzacions: 3694 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol


Director


Actors

El resultat de Tangerine ha estat un miracle. Tan fort és el tema que s’ha obert una campanya per promocionar que les dues actrius trangenders optin per una nominació als Oscar pel seu treball.

‘Tangerine’ o com filmar uns transvestits amb un iPhone per Los Angeles

Tres iPhone 5 i un guió fabulós han posat Tangerine en el punt de mira dels millors films del 2015. Presentada al Festival de Sundance aquest mes de gener passat, el film ha guanyat diversos premis importants com l’Stanley Kubrick del Festival de Traverse City o el premi del públic del Gotham Independent Film.

Tangerine ha passat, però, de puntetes per les sales de cinema dels Estats Units, infestades de productes en 3D, per anar a parar directament a Netflix USA, la versió americana, sí, plataforma de la qual sóc, juntament amb Fandor i Mubi, un seguidor incondicional i que ha fet que deixés de banda de la nit al dia els streamings prehistòrics i així poder pagar pels productes audiovisuals a un preu raonable.

Honesta i molt divertida, Tangerine segueix dos transvestits, la Sin-Dee Rella (Kitana Kiki Rodriguez) i l’Alexandra (Mya Taylor), pels carrers menys glamurosos de West Hollywood i Santa Monica Boulevard, durant un dia de Nadal californià. La Sin-Dee Rella o Cinderella és la Ventafocs moderna de Hollywood, la que ha agafat el testimoni d’aquell infumable film que es deia Pretty woman.

Rodada en poc més de quatre setmanes, el director, Sean S. Baker, ha posat tot el pes de la pel·lícula en els actors secundaris i els extres, en les localitzacions i en la feina dels diàlegs, i ha mantingut a ratlla el pressupost de només 100.000 dòlars amb els tres iPhone 5 i un parell d’apps potents d’edició de vídeo per a mòbil.

Tangerine és un fresc pur i intocable de les criatures que pul·lulen per West Hollywood. Des de la incipient prostitució del barri als venedors asiàtics de menjar ràpid, passant per la comunitat armènia, principal grup que es dedica al negoci del taxi. Tots hi surten retratats desafiant les convencions més tradicionals de la família americana i que tant agrada a polítics ridículs estil Donald Trump.

El resultat de Tangerine ha estat un miracle. Tan fort és el tema que s’ha obert una campanya per promocionar que les dues actrius trangenders optin per una nominació als Oscar pel seu treball. Els temps han canviat d’ençà que Amazon va sorprendre tothom amb els premis que va obtenir Transparent, la sèrie sobre un pare de família que decideix convertir-se en dona davant la sorpresa de la seva família. Tangerine no pot aspirar a menys.

Sens dubte una de les pel·lícules més atrevides del 2015. Esperem que tingui un racó en el pòdium bastard dels millors films del 2015, tot i que no s’estreni en sales europees. Es pot trobar fàcilment a diverses plataformes de video on demand.

Els temps han canviat. Les estrenes de cinema ja no tenen cap pes en front del fulgurant univers creixent de les companyies de streaming. Ens ho hem de ficar al cap.

Però d’aquest tema ja tindrem temps de parlar-ne més endavant.

El resultat de Tangerine ha estat un miracle. Tan fort és el tema que s’ha obert una campanya per promocionar que les dues actrius trangenders optin per una nominació als Oscar pel seu treball.

Títol


Director


Actors

Un comentari a ‘Tangerine’ o com filmar uns transvestits amb un iPhone per Los Angeles

  1. […] el director de la magnífica Tangerine, l’ha tornat a clavar. The Florida Project, aquesta vegada rodada en 35 mm en […]