MENU

7 gener, 2016 Comentaris (1) Visualitzacions: 1608 Cinema Uns bastards

Els Bastards continuem un altre any fidels a la tradició i ens hem tornat a reunir per deliberar quines han estat les nostres pel·lícules preferides de l’any. Que no vol dir que siguin les millors, o sí, sinó les que cada membre vol reivindicar. El sistema de votació es manté i cadascú ha escollit 5 …

Votacions bastardes 2015: les millors pel·lícules

2015_mad_max_fury_road-wideEls Bastards continuem un altre any fidels a la tradició i ens hem tornat a reunir per deliberar quines han estat les nostres pel·lícules preferides de l’any. Que no vol dir que siguin les millors, o sí, sinó les que cada membre vol reivindicar. El sistema de votació es manté i cadascú ha escollit 5 films, puntuats de menys a més. En aquesta categoria han votat deu membres del col·lectiu.

I no, tranquils, a diferència de les sectes que veneren el cahierisme, 50 ombres d’en Grey no ha estat la més votada. Tampoc la nova entrega (ui, perdó, reboot) de Star Wars, que sorprenentment només ha tingut el suport puntual de tres bastards. La gran triomfadora, i repetim GRAN perquè la diferència amb la resta enguany resulta indiscutible, ha estat Mad Max: fury road, la nova entrega (ui, perdó, reboot) de la saga perpetrada per George Miller. Un retorn (in)esperat que ha teletransportat els espectadors al cinema primitiu, pur i dur, en què la fisicitat es menja amb patates el digital; en què la paraula es dilueix per donar crèdit a l’acció i la gestualitat; en què l’heroi deixa pas a l’heroïna. Al segon lloc del podi hi ha Ex Machina, l’opera prima de l’escriptor i guionista Alex Garland, un amant del gènere de la ciència-ficció que ha entusiasmat amb la seva relectura del mite franquenstenià i de la figura del demiürg servida en format de peça teatral minimalista. I a tan sols un punt de diferència, Sicario, aquest viatge a l’infern de Ciudad Juárez pilotat per Denis Villeneuve, el director que dirigirà el remake (ui, ha de ser reboot?!) de Blade runner i que abans ofereix una altra demostració del seu saber cinematogràfic amb aquest thriller sobre lladres i policies, els càrtels de la droga i la DEA que els assetja… o és al revés?

Aquí teniu les votacions, un per un. És permès insultar. També aplaudir.

LES MILLORS PEL·LÍCULES

BASTARD 5 PUNTS 4 PUNTS 3 PUNTS 2 PUNTS 1 PUNT
Salvador Garcia Slow west Mad Max: fury road Kingsman Selma
El pont dels espies
Jordi Taulats Mad Max: Fury road Ex machina
Sicario Kingsman Murieron por encima de sus posibilidades
Jordi Camps Mad Max: fury road Nightcrawler Ex machina Sicario Kingsman
Jep Soler The lobster Mad Max: fury road Sicario La cumbre escarlata Murieron por encima de sus posibilidades
Jordi Dorca Inherent vice
El año más violento Sicario Fuerza mayor
Anime nere
Víctor Ribas Star Wars VII Birdman Whiplash Nightcrawler Sicario
Fàtima Deulofeu Inside Out Inherent Vice Ex machina El pont dels espies Star Wars VII
Víctor Gonzàlez Mad Max: fury road Babadook Map to the stars Inside out Nightcrawler
Lluís Simon Star Wars VII Mad Max: fury road Ex machina The martian Kingsman
David Ruiz It follows Kingsman M:I5 Turbo kid Rey gitano

 

Primera posició: Mad Max: fury road (27 punts)
Segona posició: Ex Machina (13 punts)
Tercera posició: Sicario (12 punts)

 

I ara us donem la possibilitat de votar les pel·lícules que hem escollit:
Film Lists on Ranker

 

Els Bastards continuem un altre any fidels a la tradició i ens hem tornat a reunir per deliberar quines han estat les nostres pel·lícules preferides de l’any. Que no vol dir que siguin les millors, o sí, sinó les que cada membre vol reivindicar. El sistema de votació es manté i cadascú ha escollit 5 …

Un comentari a Votacions bastardes 2015: les millors pel·lícules

  1. Albert ha dit:

    Falta The lobster