MENU

16 gener, 2016 Comentaris tancats a Miami vice (1984-1990) Visualitzacions: 1441 Intros bastardes Jep Soler

Tot allò que imaginem quan ens diuen Miami apareix a la careta de presentació de la sèrie Miami vice. Natura, mar, luxe, grans edificis, vida fàcil, apostes, platja, dones guapes… són els ingredients naturals d’una ciutat ideal per passar-hi unes vacances o la jubilació, si tens diners, esclar. El més rellevant de la intro és …

Miami vice (1984-1990)

Tot allò que imaginem quan ens diuen Miami apareix a la careta de presentació de la sèrie Miami vice. Natura, mar, luxe, grans edificis, vida fàcil, apostes, platja, dones guapes… són els ingredients naturals d’una ciutat ideal per passar-hi unes vacances o la jubilació, si tens diners, esclar. El més rellevant de la intro és la música composta per Jan Hammer. De fet, la sèrie va aconseguir un èxit mundial notable, gràcies a l’estètica moderna i als dos protagonistes, policies divertits, guapos i amants de 140313_2757220_Pilot_anvver_3l’acció. També va influir en l’àmbit musical i en el món de la moda. La manera de vestir dels protagonistes es va traslladar als joves de l’època, que volien imitar l’estil de Crockett i Tubbs, que van posar de moda la camiseta sota la jaqueta o anar amb barba de tres dies o vestir amb colors més vius, no sé si en Sala-i-Martín es va inspirar en Miami vice per dissenyar les seves americanes, l’hi hauríem de preguntar. Com deia la música, va ser un element que va transcendir també en l’àmbit mundial, a cada capítol podíem trobar temes d’autors reconeguts com ara Phil Collins, Dire Straits o Depeche Mode, fins i tot alguns apareixien com a convidats de la trama, cal destacar els episodis en què Sheena Easton s’interpretava ella mateixa i Crockett (Don Johnson) la protegia d’un assetjador, un història semblant a la que més tard interpretarien Whitney Houston i Kevin Costner a la pel·lícula El guardaespatlles (1992). Els noms dels actors van apareixent a la introducció entre imatges de la ciutat i de l’entorn, cal destacar Philip Michael Thomas, que interpretava Tubbs i que no ha fet res més d’interessant en el panorama audiovisual, i Edward James Olmos (Blade runner) en el paper del cap de policia.  La sèrie estava produïda per Michael Mann, que l’any 2006 en va dirigir la versió cinematogràfica amb Colin Farrell i Jamie Foxx.

Us deixo un vídeo de Jan Hammer perquè vegeu la transcendència de la música de la sèrie, un dels temes centrals va arribar a ser un èxit mundial. Els que ja hem passat dels quaranta vam ballar aquest tema (drets al costat de la barra del bar amb una birra a una mà i el cigarro a l’altra).

Tot allò que imaginem quan ens diuen Miami apareix a la careta de presentació de la sèrie Miami vice. Natura, mar, luxe, grans edificis, vida fàcil, apostes, platja, dones guapes… són els ingredients naturals d’una ciutat ideal per passar-hi unes vacances o la jubilació, si tens diners, esclar. El més rellevant de la intro és …

Comments are closed.