MENU

23 gener, 2016 Comentaris tancats a Linda Hamilton, una mare del morro fort Visualitzacions: 1282 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Linda Carroll Hamilton, nascuda a Salisbury, Maryland, el 26 de setembre de 1956, de petita pensava ser arqueòloga, però amb el temps se’n va adonar que el que realment l’hi apassionava era la interpretació. Linda va començar treballant amb nens en un grup de teatre de la seva ciutat i, després d’una anys fent classes d’interpretació al …

Linda Hamilton, una mare del morro fort

hamilton01Linda Carroll Hamilton, nascuda a Salisbury, Maryland, el 26 de setembre de 1956, de petita pensava ser arqueòloga, però amb el temps se’n va adonar que el que realment l’hi apassionava era la interpretació. Linda va començar treballant amb nens en un grup de teatre de la seva ciutat i, després d’una anys fent classes d’interpretació al Washington College de Chestertown, Maryland, es va traslladar a Nova York per tal d’estudiar en el famós institut de teatre Lee Strasberg.

El gran problema de Linda Hamilton era la seva malaltia mal diagnosticada. Després de passar moltes dècades infernals va aconseguir que, finalment, se li diagnostiqués bé la malaltia que patia: trastorn bipolar de personalitat. Però aquesta malaltia no li va impedir complir el seu somni de ser actriu, tot i que si va marcar la convivència amb Bruce Abbott, actor a qui va conèixer en el rodatge de King’s Crossing i amb qui havia tingut un fill, a qui va arribar a agredir verbalment i físicament en diverses ocasions.

Els seus primers papers van ser en pel·lícules per a la televisió o en sèries, com Secrets of Midland Heights King’s Crossing i, potser la més famosa, almenys pel públic català, Canción trsite de Hill Street, on va aparèixer en quatre capítols. Un dels primers films en que intervenia de protagonista també s’ha acabat convertint en una de les pel·lícules de culte del terror: Los chicos del maiz (Fritz Kiersch, 1984).

hamilton02Però si nosaltres la coneixem ha estat pel seu paper de mare protectora a Terminator (James Cameron, 1984) i Terminator 2: el judici final (James Cameron, 1991). El paper de Sarah Connor li va canviar la vida, ja que Linda va passar de ser l’estudiant a qui un professor li havia dit un cop que mai es guanyaria la vida actuant a una de les icones femenines del cinema d’acció.

Un dels altres motius pels que el paper de Sarah Connor li va canviar la vida va ser perquè mentre rodava la segona part, Terminator 2: el judici final, es va enamorar del director, James Cameron, que per aquells temps estava casat amb la també directora Kathryn Bigelow. Cameron es va divorciar i va començar un festeig ple de trencaments i reconciliacions. El 1993 van tenir el segon fill i el 1997 Linda i Hamilton passen per la vicaria. Però aquell mateix any, durant el rodatge de Titanic, Cameron li va posar les banyes amb l’actriu Suzy Amis i, després de que Linda ho descubrís passada la gala dels Oscar, parteix peres amb el director en un dels divorcis més cars de la història pel que l’actriu perceb 50 milions de dòlars.

hamilton03Amb més o menys repercussió, Hamilton mai ha deixat de treballar, En la seva filmografia trobem títols com Un testigo en silencio (Bruce Baresford, 1994), on actua al costat de John Litgow Richard DreyfussUn pueblo llamado Dante’s Peak (Roger Donaldson, 1997) al costat de Pierce Brosnan o, en la televisió i un altre paper que li va donar grans èxits, La bella y la bestia (1987-1989), de la CBS i on acompanyava a Ron Perlman. La seva interpretació d’aquest personatge li va valer el Globus d’Or. FrasierWeedsChuckDefiance han estat algunes de les sèries on ha anat apareixent últimament, tot i que sobretot es dedica més al doblatge.

Tot i ser una declarada simpatitzant del partit demòcrata, el 2003 va votar al partit republicà. Per què? Ve, diuen que els amics estan per ajudar, no? doncs aquell any es presentava pels republicans un tal Arnold Schwarzenegger.

Linda Carroll Hamilton, nascuda a Salisbury, Maryland, el 26 de setembre de 1956, de petita pensava ser arqueòloga, però amb el temps se’n va adonar que el que realment l’hi apassionava era la interpretació. Linda va començar treballant amb nens en un grup de teatre de la seva ciutat i, després d’una anys fent classes d’interpretació al …

Comments are closed.