MENU

6 febrer, 2016 Comentaris tancats a El naixement del Comic-Con català? Visualitzacions: 1332 Sense categoria Jordi Taulats

El recinte de La Farga de L’Hospitalet va acollir, el cap de setmana passat, el 1r Saló del Cinema i les Sèries, que es va tancar amb un registre total de prop de 20.000 visitants, una xifra que va superat amb escreix les previsions inicials dels organitzadors.  Per la primera edició d’aquest saló han passat …

El naixement del Comic-Con català?

salo-cinema-i-series-hospitalet-jose-corbacho-els-bastards-critica-serie-cinemaEl recinte de La Farga de L’Hospitalet va acollir, el cap de setmana passat, el 1r Saló del Cinema i les Sèries, que es va tancar amb un registre total de prop de 20.000 visitants, una xifra que va superat amb escreix les previsions inicials dels organitzadors.  Per la primera edició d’aquest saló han passat directors com Dani de la Orden (Barcelona nit d’hivern) o Judith Colell (L’últim ball de Carmen Amaya); actors com Sílvia Bel (Infidels) o Pau Poch (Merlí); i guionistes com Joel Joan (El crack) o Anaïs Schaff (El ministerio del tiempo), que van participar en taules rodones on la gent els podia preguntar tot allò que volien saber sobre el procés de realització d’una pel·lícula o sèrie. I com a padrins de la primera edició, José Corbacho i Juan Cruz, ara de promoció de la seva nova pel·lícula Incidencias, es posaven a disposició dels assistents per respondre a tot allò que volguessin preguntar, ja fos sobre cinema, política, pirateria o què soparien.

Esalo-cinema-i-series-hospitalet-jose-corbacho-els-bastards-critica-serie-cinemal Saló del Cinema i les Sèries ha comptat amb la presència de prop de 75 expositors entre empreses i associacions relacionades amb el sector: botigues especialitzades (The CineDungeon MarvelsPampling), escoles de cinema (ERAM, ECIB), distribuïdores (Calle 13SyFy), empreses de maquillatge i perruqueria (Sputnik creations, Taller d’imatgen Pilar Marin), empreses tecnològiques, entitats sense ànims de lucre, entre d’altres. Durant els tres dies de saló hi ha hagut nombroses activitats previstes entre conferències, xerrades, exposicions, projeccions i espais de participació.

salo-cinema-i-series-hospitalet-jose-corbacho-els-bastards-critica-serie-cinemaPerò els autèntics protagonistes del saló van ser el públic. La petita delegació bastarda que es va apropar a La Farga (gràcies, organització) vam poder comprovar de primera ma com a casa nostra també hi ha espai per fer un petit Comic-Con català. Pares, mares i fills, alguns vestits de carrer, molts disfressats dels seus personatges favorits, gaudien veient com les tropes imperials (cortesia de Star Wars Catalunya) s’avenien a fer-se fotos amb els visitants, o feien cua (molta cua) per fer-se fotos sobre una speeder bike, o deien “teletransporta’m, Scooty” mentre s’asseien a la cadira de l’Enterprise (que aquest any compleix el seu 50è aniversari). També hi havia espai per als fans de Game of thrones, ja que l’ajuntament de Canet de Mar, en plena promoció de la seva ciutat arran del rodatge de la sèrie al castell de Santa Florentina, posava a disposició del púbic l’oportunitat de fer-se una foto assegut al tro de ferro.

salo-cinema-i-series-hospitalet-jose-corbacho-els-bastards-critica-serie-cinemaUna de les altres coses força interessants del saló eren les exposicions. SyFy i participava amb una exposició amb rèpliques de films de ciència ficció i fantasia com Blade runner300Charli i la fàbrica de xocolata Malson a Elm Street. La revista Fotogramas o feia amb una sobre les portades de la seva revista de la postguerra, i El Museu d’Arqueologia de Catalunya i Rubens Produccions portaven l’exposició sobre Indiana Jones, amb elements de les pel·lícules com el calze o el barret del famós arqueòleg. Estants de tota mena, des dels més comercials als més tècnics, compartien l’espai de 8.000 m². La possibilitat de poder emportar-se una samarreta amb una icona de la teva sèrie o pel·lícula preferida era totalment compatible amb la possibilitat de participar en un doblatge en directe o d’experimentar la realitat virtual.

En definitiva, una primera edició que ha estat tot un èxit tant de públic com de participants. Però per posar una mica d’aigua al vi, no sia que se’ns pugés massa de pressa, vam trobar a faltar una zona destinada a les productores. Estants d’HBO, Showtime, Netflix, Sony, Paramount, Warner o Fox haguessin donat a aquest saló la projecció internacional que mereix, tot i que havent parlat amb els organitzadors aquest és un tema que volen mirar de lligar per a les properes edicions.

I nosaltres hi serem.

El recinte de La Farga de L’Hospitalet va acollir, el cap de setmana passat, el 1r Saló del Cinema i les Sèries, que es va tancar amb un registre total de prop de 20.000 visitants, una xifra que va superat amb escreix les previsions inicials dels organitzadors.  Per la primera edició d’aquest saló han passat …

Comments are closed.