MENU

13 febrer, 2016 Comentaris tancats a Macaulay Culkin, d'àngel a dimoni Visualitzacions: 1591 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Nascut el 26 d’agost del 1980 a Nova York, Macaulay Culkin va ser el tercer de set fills de Kit Culkin, un exactor reconvertit a sagristà Culkin i la telefonista Patricia Brentrup. Tot i que ca començar a actuar amb 5 anys, va aparèixer en uns quants capítols de sèries dels anys vuitanta, l’èxit no …

Macaulay Culkin, d'àngel a dimoni

kevin-mccallister-723x400Nascut el 26 d’agost del 1980 a Nova York, Macaulay Culkin va ser el tercer de set fills de Kit Culkin, un exactor reconvertit a sagristà Culkin i la telefonista Patricia Brentrup.

culkin02Tot i que ca començar a actuar amb 5 anys, va aparèixer en uns quants capítols de sèries dels anys vuitanta, l’èxit no li arriba fins als 10 anys quan apareix a Solos con nuestro tío, de John Hughes, al costat de l’actor John Candy. Després de participar a La escalera de Jacob, d’Adrian Lyne, on ni tan sols apareixia als títols de crèdit, el 1990 li arriba la fama total amb l’estrena de Sol a casa (Chris Columbus, 1990) amb la qual el nom de Macaulay Culkin és conegut arreu del món, sobretot per les vegades que van passar aquesta pel·lícula per Nadal.

Va ser en per aquesta època, en què treballava a Solo en casa, que va conèixer Michael Jackson i es van fer molt amics, tant que va aparèixer a la cançó Black or white i en el judici del cantant per acusacions d’abús de menors, Macaulay va sortir en defensa seva dient que ell moltes vegades s’havia quedat a dormir a casa de Jackson i que no havia passat mai res.

culkin03Després d’encadenar tres èxits cinematogràfics més, La meva noia (Howard Zieff, 1991) i Sol a casa 2: perdut a Nova York (Chris Columbus, 1992) i El bon fill (Joseph Ruben, 1993), en què coincidia amb un jove Elija Wood, els següents treballs que va fer el van apartar del focus mediàtic de Hollywood: El guardià de les paraules (Pixote Hunt i Joe Johnston, 1994) i Nen ric (Donald Petrie, 1994) van ser autèntics fracassos de taquilla.

Tot i que semblava que Culkin estava vivint el somni americà, fora de les pantalles no era igual, ja que la relació amb els seus pares no era bona. Quan Macaulay tenia 14 anys el pare, amb els guanys de les pel·lícules del seu fill, va traslladar tota la família de l’apartament on vivien fins a una casa al centre de Nova York i va continuar queixant-se de la dona i els fills. El 1995, quan els pares es divorcien, entren en una disputa legal per tal de tenir la custòdia de Macaulay i, de retruc, el control sobre els seus guanys, valorats per aquelles dates en 30 milions de dòlars. Però al final Macaulay, que també va decidir entrar en disputa legal per controlar les seves finances, va guanyar, cosa que va provocar que el seu pare mai més tornés a parlar amb ell.

culkin04Amb 17 anys Macaulay abandona els estudis per casar-se amb la seva xicota de la infància, Rachel Miner, però el matrimoni no dura gaire i al cap de dos anys se separen. Dos anys més tard comença una relació amb Mila Kunis que va durar nou anys.

El 2004 comença l’espiral descendent. Consum de drogues, arrest per possessió de substàncies controlades (entre elles Xanax i marihuana), rumors de consum d’heroïna i centenars de dòlars diaris gastats en receptes de medicaments van provocar que la indústria i Mila l’abandonessin.

Culkin01Actualment, ja pel que sembla recuperat de les addiccions ─o almenys les dissimula més bé─ és el cantant del grup Pizza Undeground, que basa tot el seu repertori en el de Velvet Underground, però amb temes basats en pizzes. L’aparició en algun programa de televisió i, sobretot, el doblatge, són les altres feines en què ocupa el temps.

Nascut el 26 d’agost del 1980 a Nova York, Macaulay Culkin va ser el tercer de set fills de Kit Culkin, un exactor reconvertit a sagristà Culkin i la telefonista Patricia Brentrup. Tot i que ca començar a actuar amb 5 anys, va aparèixer en uns quants capítols de sèries dels anys vuitanta, l’èxit no …

Comments are closed.