MENU

27 febrer, 2016 Comentaris tancats a Jennifer Grey: la culpa la va tenir el nas Visualitzacions: 2503 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Jennifer Grey va néixer el 26 de març del 1960, a Nova York. La filla de l’actor-ballarí Joel Grey i la cantant Jo Wilder, va créixer envoltada d’espectacle. Va estudiar a The Dalton School, una escola privada d’elit a Manhattan, on estudia dansa i interpretació. El seu debut a la publicitat comercial va ser amb dinou …

Jennifer Grey: la culpa la va tenir el nas

grey01Jennifer Grey va néixer el 26 de març del 1960, a Nova York. La filla de l’actor-ballarí Joel Grey i la cantant Jo Wilder, va créixer envoltada d’espectacle. Va estudiar a The Dalton School, una escola privada d’elit a Manhattan, on estudia dansa i interpretació. El seu debut a la publicitat comercial va ser amb dinou anys, en un anunci per a la marca de refrescos Dr. Pepper. El 1984 s’estrena al cinema amb tres film: Rebeldes temerarios (James Foley), Cotton club (Francis Ford Coppola) i Aurora roja (John Milius) en què coincideix per primer cop amb l’actor Patrick Swayze. Dos anys més tard, el 1986, coincideix amb Matthew Broderick Todo en un día (John Hughes). Però va ser el 1987 l’any en què tothom va conèixer el nom de Jennifer Grey. I és que aquell any que Emile Ardolino l’escull per ser Frances Baby Houseman a Dirty dancing, en què torna a coincidir amb l’actor que folrava totes les carpetes de les adolescents d’aquella època, Patrick Swayze. El fet d’haver estudiat dansa de petita li va servir per aconseguir el paper d’adolescent que s’enamora del professor de ball durant les vacances d’estiu.

grey02El 5 d’agost del 1987 Grey va tenir traumatisme cervical greu en un accident de cotxe a Enniskillen, Irlanda del Nord, mentre era de vacances amb Matthew Broderick, amb qui havia començat a sortir durant el rodatge de Todo en un día. L’accident, que va ser l’esdeveniment a través del qual la seva relació es va fer pública, es va produir quan Broderick, al volant d’un BMW llogat, va creuar el carril equivocat i va xocar frontalment amb un Volvo conduït per una dona de 63 anys i la seva filla de 28, que van morir instantàniament en l’accident. Broderick va ser posteriorment condemnat per conducció negligent i una multa de 175 dòlars. Dirty dancing es va estrenar unes quantes setmanes després de l’accident, i va catapultar Jennifer a la fama, però, segons declaracions de l’actriu, el sentiment de culpa per haver sobreviscut a l’accident li va impedir gaudir de l’èxit de la pel·lícula, i la va portar a retirar-se d’actuar durant una temporada.

grey03A principis dels anys noranta Grey es va sotmetre a una rinoplàstia, operació de què va sortir tan malament que va requerir una segona operació de cirurgia plàstica per reparar els danys. L’operació va alterar tant la cara de l’actiu que fins i tot els seus amics més propers tenien problemes per reconèixer-la, i aquest gran canvi en la fisonomia va ser molt negatiu per a la seva carrera. Després d’aquesta experiència va comentar: «Vaig entrar a la sala d’operacions sent una celebritat i en vaig sortit en l’anominat. Era com ser en un programa de protecció de testimonis o ser invisible.» Jennifer va decidir burlar-se d’ella mateixa, la seva carrera i el seu nas a la sitcom de l’ABC It’s like, you know… També va aparèixer, juntament amb Shirley MacLaine, Liza Minnelli i Kathy Bates, al telefilm de la CBS The west side waltz (1995), en un episodi de Friends (1995), i el 2000 va tenir un petit paper a la pel·lícula Algo que recordar (Don Roos), juntament amb Gwyneth Paltrow i Ben Affleck. També va fer una obra de teatre a Broadway: The twilight of the golds (1993).

grey04Després d’aparèixer en diverses pel·lícules de baix pressupost o en telefilms, el 2010 Jennifer Grey va participar a l’onzena temporada de Dancing with the stars. Abans, però, Grey es va sotmetre a un examen físic per assegurar-se que estava en condicions de competir. La revisió mèdica va revelar un nòdul cancerigen a la tiroide. Per sort es va descobrir a temps i l’hi van eliminar. També, a causa de l’accident de cotxe, se li va posar una placa de titani al coll per estabilitzar-lo, ja que li causava moltes molèsties. Malgrat tots els contratemps físics, es corona campiona del programa.

Després d’haver estat vinculada amb actors com Matthew Broderick, Billy Baldwin i Johnny Depp, el juliol del 2001 Grey es casa amb l’actor Clark Gregg (l’agent Phil Coulson de Marvel agents of S.H.I.E.L.D) i uns mesos més tard, al desembre, van tenir una filla, Stella.

Actualment viu a Los Angeles, Califòrnia, i tot i que encara se la pot veure en alguna producció petita i a la sèrie Red oaks, sobretot ocupa el seu temps en els doblatges.

Jennifer Grey va néixer el 26 de març del 1960, a Nova York. La filla de l’actor-ballarí Joel Grey i la cantant Jo Wilder, va créixer envoltada d’espectacle. Va estudiar a The Dalton School, una escola privada d’elit a Manhattan, on estudia dansa i interpretació. El seu debut a la publicitat comercial va ser amb dinou …

Comments are closed.