MENU

19 març, 2016 Comentaris tancats a El gran héroe americano (1981 – 1983 ) Visualitzacions: 2062 Intros bastardes Jep Soler

  Música: Mike Post (música) Stephen Geyer (lletra), canta Joey Scarbury – Believe it or not Careta de presentació típica de la dècada dels vuitanta, amb els tres elements essencials per enganxar els espectadors i fidelitzar-los: bon tema musical, presència dels actors protagonistes i escenes de la trama. Aquesta manera de fer servia en una …

El gran héroe americano (1981 – 1983 )

 

Música: Mike Post (música) Stephen Geyer (lletra), canta Joey Scarbury – Believe it or not

Careta de presentació típica de la dècada dels vuitanta, amb els tres elements essencials per enganxar els espectadors i fidelitzar-los: bon tema musical, presència dels actors protagonistes i escenes de la trama. Aquesta manera de fer servia en una època en què la immediatesa no era obligatòria, en què la vida tenia més pausa i els estímuls no havien de ser significatius cada dos segons. Actualment una careta de presentació de més d’un minut només se la pot permetre un monstre com Joc de trons. Els productes més senzills han d’anar per feina, no fos cas que s’aprofités la introducció per canviar de canal.

superhombres10El gran héroe americano va tenir massa èxit, per això només se’n van poder fer tres temporades, entre el 1981 i el 1983, ja que els amics de DC Comics van considerar que era un plagi al seu superheroi insígnia, Superman, i no van parar de posar querelles fins que els productors de la sèrie es van cansar. De fet tenien els mateixos poders, la diferència era de quina manera els havien obtingut. El professor Ralph Hinkley de la sèrie, interpretat per William Katt, rebia el regal alienígena d’un vestit que li permetia tenir poders especials, amb l’ajuda d’un agent de l’FBI (Robert Culp) intentaven canalitzar aquests poders per fer el bé. El problema és que havien perdut el full d’instruccions i només poden aprendre com funciona el vestit a partir de l’assaig i l’error. Vet aquí la gràcia de la sèrie: tots tenim un heroi a dins, només falta saber com fer-lo servir.

Ja fem tard, per fer l’homenatge com es mereixia Stephen J. Cannell  ─perquè va morir l’any 2010─, un dels grans creadors de sèries de la història. Ara només recordem els noms actuals com els artífexs de l’èxit televisiu, sembla que sigui un bolet que ha aparegut per generació espontània al segle XXI, però no és així. Stephen J. Cannell va crear, durant més de tres dècades, algunes de les sèries més emblemàtiques de la història de la televisió: Los casos de Rockford, Baretta, Cobra, Renegado, The commish, El gran héroe americano, El equipo A.

  Música: Mike Post (música) Stephen Geyer (lletra), canta Joey Scarbury – Believe it or not Careta de presentació típica de la dècada dels vuitanta, amb els tres elements essencials per enganxar els espectadors i fidelitzar-los: bon tema musical, presència dels actors protagonistes i escenes de la trama. Aquesta manera de fer servia en una …

Comments are closed.