MENU

26 març, 2016 Comentaris tancats a Meg Ryan, de nòvia d'Amèrica a meuca Visualitzacions: 1881 Què se n'ha fet Jordi Taulats

Margaret Mary Emily Anne Hyra va néixer el 19 de novembre del 1961 a Fairfield, Connecticut, filla d’un agent de càsting i d’una exactriu i mestra, Susan Ryan Hyra Jordan. El 1974 es trasllada, amb els seus pares, dues germanes i un germà, a Bethel, a l’estat de Nova York, on cursa els estudis primaris. Més tard …

Meg Ryan, de nòvia d'Amèrica a meuca

file_20150707163940Margaret Mary Emily Anne Hyra va néixer el 19 de novembre del 1961 a Fairfield, Connecticut, filla d’un agent de càsting i d’una exactriu i mestra, Susan Ryan Hyra Jordan.

El 1974 es trasllada, amb els seus pares, dues germanes i un germà, a Bethel, a l’estat de Nova York, on cursa els estudis primaris. Més tard ingressa a la Univertistat de Nova York per estudiar periodisme, estudis que paga amb els diners que guanya fent anuncis per a la televisió i que no acaba perquè decideix dedicar-se professionalment al cinema.

frb58Ku9lhdoQun6Cdgt6t0UGFYAmb 20 anys comença la carrera d’actriu amb el film Riques i famoses (1981), de George Cukor, i simultàniament participa en diverses sèries televisives, entre les quals destaquen As the world turns Charles in charge. No és fins que apareix al film Top gun (1986), al costat de Tom Cruise, que crida l’atenció dels productors i directors de Hollywood. A l’any següent coneix, durant el rodatge de El chip prodigiosoDennis Quaid, amb qui s’acabarà casant el 1998.

El 1989 Ryan aconsegueix la fama internacional amb la comèdia romàntica Quan en Harry va trobar la Sally, gènere en què va repetir amb  Alguna cosa per recordar (1993), French kiss (1995) i Tens un e-mail (1998). Aquests papers van fer que els americans veiessin Meg Ryan com la bona noia americana que intenta pensar amb el cap però que acaba ficant la pota per haver seguit el cor.

Meg-y-RussellAmb l’entrada del nou mil·lenni comença la caiguda de l’Olimp dels actors. Després dels èxits en els drames The doors  (1991) i Restauración (1995), ho torna a intentar el 2000 amb Prova de vida. Malgrat que tot feia pensar que el film seria un èxit ─almenys el director Taylor Hackford (Oficial i cavaller, Pactar amb el diable) i Russell Crowe, acabat de sortir de l’èxit de Gladiator, així ho presagiaven─ una cosa que no podia controlar ningú va sorgir: Meg Ryan i Russell Crowe es van enamorar. Això va provocar que Ryan es divorciés de Dennis Quaid l’any següent, i així es va trencar una de les parelles de Hollywood més estables i estimades. L’adulteri, escampat per la premsa de tot el món, va deixar en segon terme la pel·lícula i va esdevenir un fracàs a tots els països on es va estrenar. La sensació era que Ryan no va enganyar el seu marit, sinó tot Amèrica: la nòvia americana fornicava amb un australià!

72d93fadd1407ddb40440327cef0654aEl 2001 Meg Ryan intenta recuperar el públic amb La Kate i en Leopold, en què hi havia la nova estrella Hugh Jackman, però els americans no hi van combregar. Ryan era una mena de puta i no estaven disposats a oblidar-ho.

Aprofitant que no hi tenia res a perdre, el 2003 aconsegueix la millor interpretació de la seva carrera al film arriscat de Jane Campion En carn viva, amb Mark Ruffalo i Jennifer Jason Leigh, en què es comença a veure que Meg ha passat pel quiròfan. I és que Ryan, per tal de pal·liar els efectes del temps, se suma a la llista d’actrius, com Renée Zellweger i Nicole Kidman, que s’han passat amb els retocs facials.

810_3_3384132_05_800x600I després d’això, què? Doncs res. Pel·lícules estrenades directament en vídeo o comèdies romàntiques intrascendents. Contra las cuerdas (2004), El meu nòvio és un lladre (2008) o Atrapado por amor (2009) són algunes de les pel·lícules que ha protagonitzat. També ha fet alguna aparició en sèries com ara Larry DavidWeb therapy Cómo conocí a vuestro padre.

És mare de dos nens (Jack, fill de Dennis, i Daisy, filla que va adoptar el 2006). Des del 2010 se la relacionava amb el músic John Cougar Mellencamp en una relació molt oberta, en què ell vivia a Indiana i ella, a Nova York. Segons informacions, el 2014 Meg Ryan va tallar amb el roquer a causa de «la distància».

Margaret Mary Emily Anne Hyra va néixer el 19 de novembre del 1961 a Fairfield, Connecticut, filla d’un agent de càsting i d’una exactriu i mestra, Susan Ryan Hyra Jordan. El 1974 es trasllada, amb els seus pares, dues germanes i un germà, a Bethel, a l’estat de Nova York, on cursa els estudis primaris. Més tard …

Comments are closed.