MENU

16 abril, 2016 Comentaris tancats a WPC 56 (2013 – 2015) Visualitzacions: 1359 Intros bastardes Jep Soler

Intro ben senzilla i alhora explicativa. Veiem els famosos bobbies de la policia anglesa, símbol de l’honestedat i que sempre se’ns ha venut que són la policia del poble, estimada i respectada. Molt lluny de la ficció, o la realitat, que ens plantegen. Entre totes les siluetes, només hi apareix la figura d’una dona, la …

WPC 56 (2013 – 2015)

Intro ben senzilla i alhora explicativa. Veiem els famosos bobbies de la policia anglesa, símbol de l’honestedat i que sempre se’ns ha venut que són la policia del poble, estimada i respectada. Molt lluny de la ficció, o la realitat, que ens plantegen. Entre totes les siluetes, només hi apareix la figura d’una dona, la protagonista de la història. De la mateixa manera com passa a la intro, l’aparició de la dona al món policial era una realitat solitària a la dècada dels cinquanta, gràcies a la primera que va demostrar que podien fer la feina igual ─de bé i de malament─ que els homes, van tenir continuïtat al cos policial. A més de la demostració de capacitats detectivesques, la protagonista també haurà de suportar les bromes sobre els estereotips femenins, a vegades pejoratius, tant a la feina com a la vida quotidiana, dominada per un patriarcat religiós. Curiosament el màxim aliat que té la detectiu Gina Dawson és el seu pare.

WPC4_1129x254_1Tres temporades d’aquesta sèrie de la BBC creada per Dominique Moloney i construïda per ser vista en família de manera ràpida i sense haver d’esperar gaire. Cada temporada dura cinc capítols i s’emetien a la cadena britànica diàriament i consecutiva. Les dues primeres van ser interpretades per Jennie Jacques, a la tercera li va agafar el relleu Claudia Jessie. A més de comprovar que, per desgràcia, les reivindicacions d’igualtat continuen sent les mateixes, és a dir que no s’han solucionat, també podem gaudir d’una bona sèrie policial, els casos no són excessivament complicats i mantenen l’interès i el misteri propi dels grans referents anglosaxons com Arthur Conan Doyle.

 

 

Intro ben senzilla i alhora explicativa. Veiem els famosos bobbies de la policia anglesa, símbol de l’honestedat i que sempre se’ns ha venut que són la policia del poble, estimada i respectada. Molt lluny de la ficció, o la realitat, que ens plantegen. Entre totes les siluetes, només hi apareix la figura d’una dona, la …

Comments are closed.