MENU

25 abril, 2016 Comentaris (1) Visualitzacions: 1980 Sèries Víctor Gonzàlez

Ripper Street va ser una sèrie concebuda per la BBC el 2013 que va estar a punt de desaparèixer pels baixos ràtings que va tenir durant la segona temporada i que va ser rescatada, als últims segons i per clamor popular a les xarxes socials, per Amazon Prime Instant Video. L’evident qualitat de la sèrie, …

'Ripper Street', adoració a la intel·ligència

Programme Name: Ripper Street - TX: n/a - Episode: n/a (No. n/a) - Picture Shows: Homer Jackson (ADAM ROTHENBERG), Edmund Reid (MATTHEW MACFADYEN), Bennet Drake (JEROME FLYNN) - (C) Tiger Aspect 2014 - Photographer: Bernard Walsh

Ripper Street va ser una sèrie concebuda per la BBC el 2013 que va estar a punt de desaparèixer pels baixos ràtings que va tenir durant la segona temporada i que va ser rescatada, als últims segons i per clamor popular a les xarxes socials, per Amazon Prime Instant Video.

L’evident qualitat de la sèrie, àmpliament documentada  a l’article d’en JepSoler el 2013, ha seguit amb el llistó ben alt, combinant ambientació i diàlegs de manera excelsa dins del magatzem de productes amb atributs similars, com poden ser Mr. Selfrige, Whitechapel, Penny Dreadful o The Knick.

12Sis mesos després dels grotescos assassinats de Jack l’Esbudellador el 1889, un grup d’agents de policia de la divisió H tenen la missió d’investigar els crims més escabrosos de la ciutat de Londres en un escenari en què la desigualtat i els canvis socials que comporta la revolució industrial impregnen tots els estrats del paisatge britànic de final del segle XIX.

L’època victoriana, ara exposada amb evidència des del primer episodi de la quarta temporada, és el protagonista subterrani, l’excusa per tocar temes candents d’aquest període que van més enllà dels crims com la sovint salvatge pràctica forense de metges i pseudoprofessionals facultatius, la imatge (real) de l’home elefant i altres éssers deformats, el mal de l’opi, la figura de la dona fetititxada per la mirada masculina o l’atmosfera fètida i caòtica de l’East End.

La complexitat de les tires dramàtiques fan de Ripper Street un artefacte complex i que demana una actitud proactiva de l’espectador per veure més enllà dels diàlegs i els girs narratius, es converteix en un tòtem al respecte i la intel·ligència, fet que deixa a la cua moltes sèries actuals en què l’allargament de la trama s’entesta a eternitzar el producte fins a l’infinit per treure’n el màxim rendiment econòmic.

510KFRRNAKLLa quarta temporada ha sabut mantenir la qualitat de la sèrie amb un final dramàtic dels més durs a què estàvem acostumats. Amazon Prime, a més, ha deixat anar que abandona Ripper Street a la cinquena temporada. Si us sentiu orfes de l’atmosfera londinenca de Whitechapel, us recomano tornar a veure  Jack the Ripper, aquella sèrie amb Michael Caine sobre Jack l’Esbudellador que tant ens va agradar quan les televisions eren de tub de rajos catòdics i la Margaret Thatcher era primera ministra de la Gran Bretanya.

Ripper Street va ser una sèrie concebuda per la BBC el 2013 que va estar a punt de desaparèixer pels baixos ràtings que va tenir durant la segona temporada i que va ser rescatada, als últims segons i per clamor popular a les xarxes socials, per Amazon Prime Instant Video. L’evident qualitat de la sèrie, …

Un comentari a 'Ripper Street', adoració a la intel·ligència

  1. […] moderna, coincidint en el temps amb una altra gran sèrie de què ja vaig parlar fa uns mesos, Ripper street i que és la combinació perfecta del fresc britànic del segle XIX que ens ha portat la televisió […]