MENU

28 abril, 2016 Comentaris tancats a ‘El niño y la bestia’: hi ha vida més enllà de Ghibli Visualitzacions: 1049 Cinema Jordi Taulats

Títol


Director


Actors

El niño y la bestia és una pel·lícula que, tot i el final més que predictible, la seva magnífica factura va provocar que fos la primera pel·lícula d’animació que competia per la Conxa d’Or del festival de Sant Sebastià en tota la seva història.

Puntuació

8

‘El niño y la bestia’: hi ha vida més enllà de Ghibli

el-nino-y-la-bestia-ghibli-animacio-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-critica

Quan a començaments de juny del 2014 Toshio Suzuki, un dels fundadors dels estudis Ghibli, va anunciar que tancaven portes, els aficionats a la bona animació ens vam sentir orfes. Després, a l’agost, el mateix Suzuki va matissar: Ghibli es prenia un descans per esbrinar cap on anaven, sobretot després que el seu màxim exponent, el director i fundador de l’estudi, Hayao Miyazaki, anunciés que es jubilava. Des de llavors, a les nostres pantalles, han arribat les pel·lícules El cuento de la princesa Kaguya  (Isao Takahata) i El recuerdo de Marnie (Hiromasa Yonebayashi), totes dues estrenades al març d’aquest any.

Però aquests films eren produccions del 2013 i el 2014, respectivament i, per ara, no s’esperen més estrenes de l’estudi a les nostres pantalles. Què haurem de fer? Ens haurem de conformar només amb Disney i Pixar? Per sort no caldrà.

el-nino-y-la-bestia-ghibli-animacio-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-criticaLa productora Toho ens porta El niño y la bestia, el quart film de Mamoru Hosoda. La història ens explica com Kyuta, un nen orfe de 9 anys, acaba en un món paral·lel, Jutengai, on viuen bèsties humanitzades en pau i harmonia. Allà es troba Kumatetsu, un mestre de les arts marcials, de caràcter esquerp, que l’adopta i decideix fer-lo el seu aprenent (el que en llenguatge jedi seria padawan). Entre ells s’estableix una relació que els porta a créixer com a éssers, però que es complicarà quan Kyuta (al món utòpic anomenat Ren) hagi de prendre una decisió difícil.

el-nino-y-la-bestia-ghibli-animacio-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-criticaAmb aquest film, Mamoru Hosoda ens ofereix una faula sobre la recerca de la pròpia identitat i la descoberta del valor, l’amistat, la família i el perdó. Tot això ho fa embolcallant la història amb unes il·lustracions excepcionals, uns colors vibrants i un guió molt ben narrat no exempt de força dosis d’humor i mala llet.

El niño y la bestia és una pel·lícula que, tot i el final més que predictible, la seva magnífica factura va provocar que fos la primera pel·lícula d’animació que competia per la Conxa d’Or del festival de Sant Sebastià en tota la seva història. Un film que farà passar una bona estona als amants de l’animació.

Puntuacio

8

El niño y la bestia és una pel·lícula que, tot i el final més que predictible, la seva magnífica factura va provocar que fos la primera pel·lícula d’animació que competia per la Conxa d’Or del festival de Sant Sebastià en tota la seva història.

Títol


Director


Actors

Comments are closed.