MENU

30 abril, 2016 Comentaris tancats a The night manager (2016) Visualitzacions: 1503 Intros bastardes Jep Soler

Música: The night manager theme – Victor Reyes Les sèries de televisió estan agafant tanta fama que molts creadors cinematogràfics volen participar d’aquesta forma narrativa per prestigi i, sobretot, per la llibertat temporal. Ja no cal que amb dues hores ens expliquin una història, hi poden dedicar el temps que desitgin. Woody Allen està preparat …

The night manager (2016)

Música: The night manager theme – Victor Reyes

Les sèries de televisió estan agafant tanta fama que molts creadors cinematogràfics volen participar d’aquesta forma narrativa per prestigi i, sobretot, per la llibertat temporal. Ja no cal que amb dues hores ens expliquin una història, hi poden dedicar el temps que desitgin. Woody Allen està preparat per fer el salt de bracet d’Amazon, Cary Fukunaga  va adaptar el text de Nic Pizzolatto a True detective i ara Susanne Bier fa el mateix a partir d’una història de John Le Carré, que també participa en els guions, amb la magnífica The night manager. Faig aquest petit pròleg perquè és important a la intro de la sèrie, ja que aquesta també s’emmiralla en el cinema per crear el clima i l’ambient adequat. De fet, The night manager és com un film de sis hores de durada, està creada amb aquesta intenció i per això no perd interès en cap moment, té la dosi de suspens necessària per mantenir l’atenció de l’espectador i està executada i interpretada de manera brillant. És una autèntica joia.

the-night-managerEns fixem en la careta de presentació, en particular en tres elements essencials que tenen una flaire cinematogràfica: el ritme, la delicadesa i la música. Els dos primers elements semblen sortits de la factoria James Bond, ritme pausat amb imatges que van canviant delicadament i que converteixen instruments assassins en joies cristal·lines i cares. La sèrie va d’això, del negoci d’armes i de la bona vida dels negociants de vides alienes, les joies, l’alcohol i les mansions formen part del paisatge habitual. Entre explosions, armes, luxe i begudes alcohòliques, van apareixent els noms dels actors protagonistes, tots de primer nivell, a ritme d’una banda sonora excel·lent perfectament coordinada amb les imatges de la intro.

La música de la sèrie està composta per Víctor Reyes, nascut a Salamanca amb una àmplia trajectòria al cinema i la televisió espanyola, que amb The night manager fa el salt definitiu al mercat internacional.  M’encanta la música de la sèrie, l’únic handicap que té és que em recorda constantment l’obra mestra de Shigeru Umebayashi que va fer servir Wong Kar Wai a 2046. Us la deixo a continuació perquè la gaudiu:

Música: The night manager theme – Victor Reyes Les sèries de televisió estan agafant tanta fama que molts creadors cinematogràfics volen participar d’aquesta forma narrativa per prestigi i, sobretot, per la llibertat temporal. Ja no cal que amb dues hores ens expliquin una història, hi poden dedicar el temps que desitgin. Woody Allen està preparat …

Comments are closed.