MENU

4 maig, 2016 Comentaris (2) Visualitzacions: 1521 Sense categoria Lluís Simon

Moltes sorpreses i totes agradables en el retrobament setmanal amb els nostres amics. Que el gran analista de Borgen, Kasper Juul, sigui precisament el pirata Euron Greyjoy ─germà i assassí de Balon i un dels meus personatges preferits a Dance of dragons─ m’ha animat a fer aquest petit anàlisi electoral de les possibilitats que tenen els diferents …

Eleccions a Westeros? (GoT 6×02)

Moltes sorpreses i totes agradables en el retrobament setmanal amb els nostres amics. Que el gran analista de Borgen, Kasper Juul, sigui precisament el pirata Euron Greyjoy ─germà i assassí de Balon i un dels meus personatges preferits a Dance of dragons─ m’ha animat a fer aquest petit anàlisi electoral de les possibilitats que tenen els diferents aspirants a acabar ocupant la seva pròpia Moncloa, el coi de tron que de tan maleït ja no surt ni en pantalla.

game-of-thrones-juego-de-tronos-joc-de-trons-arya-snow-stark-lannister-els-bastards-critica-serie

1- Tommen Lannister

El poso primer perquè, com Mariano, és el president “electe”. Amb la cara ja paga. Almenys Joffrey tractava els enemics com es mereixien però aquest passerell comença a fer perdre la paciència fins i tot a la seva soferta mare, que fa molt bé el paper d’Aznar. Dies comptats i mort lenta.

2-  Daenerys Targaryen

Compta amb Tyrion, el millor spin doctor de tots els temps. A l’enemic, com deia Napoleó, se li ha de donar allò que més tem, o sigui un parell de dracs ferotges i afamats, que és com tenir La Razón i la Cope al teu costat per sotmetre els incauts rivals amb portades de foc.

3-  Jon Snow

Al final de l’episodi feia més bon cara que al primer dia i s’ha de dir que en política la màgia negra, que és com la corrupció però sense que et descobreixin, és una arma molt poderosa. Que sigui un bastard és un problema per ser rei, ja ho sabem, però Rivera és català i també vol ser president d’Espanya.

game-of-thrones-juego-de-tronos-joc-de-trons-arya-snow-stark-lannister-els-bastards-critica-serie4- Arya Stark

El seu objectiu no és arribar al poder sinó completar ─si és que se’n recorda─ una sèrie d’assassinats selectius en el millor estil del Mossad israelià. Amb tot, altres revolucionàries han acabat assegudes en trons daurats en capitals de països tan remots com el nostre, ara que hi penso.

5- Sansa Stark

Ja va tocar, pobrissona, amb els dits el tron gràcies al seu amor platònic de Kings Landing, l’enyorat Joffrey. En un debat electoral no la veig resistint més d’un assalt contra Daenerys; potser li tocarà una presidència autonòmica diguem-ne a Winterfell. Això sí, ni referèndum ni punyetes.

game-of-thrones-juego-de-tronos-joc-de-trons-arya-snow-stark-lannister-els-bastards-critica-serie6- Ramsay Bolton

Un angelet. No té dracs, però amb una bona daga, uns gossos amb gana i uns escrúpols a prova de bombes on està escrit que no pugui donar la sorpresa en l’últim moment. Diguem-ne que és la nova extrema dreta i que no accepta la política de refugiats de Jon Snow.

7- Bran Stark

Per un moment li surt la vena Dr. Who, però no està demostrat que els viatges en el temps ajudin en política. El PP fa temps que intenta ressuscitar Primo de Rivera sense grans resultats.

game-of-thrones-juego-de-tronos-joc-de-trons-arya-snow-stark-lannister-els-bastards-critica-serie8- Yara Greyjoy

Les seves possibilitats d’arribar algun dia a King’s Landing són les mateixes que les del Partit Animalista de treure un escó. Ja li han deixat clar que hi haurà primàries a les Illes de Ferro després del memorable accident del seu pare. Se li ha quedat cara de Chacón.

També hi ha la possibilitat la pressió internacional els obligui a formar un govern d’unitat nacional per lluitar contra la invasió del nord. Us imagineu un consell de ministres amb tots plegats? Quina massacre…

Moltes sorpreses i totes agradables en el retrobament setmanal amb els nostres amics. Que el gran analista de Borgen, Kasper Juul, sigui precisament el pirata Euron Greyjoy ─germà i assassí de Balon i un dels meus personatges preferits a Dance of dragons─ m’ha animat a fer aquest petit anàlisi electoral de les possibilitats que tenen els diferents …

2 comentaris to Eleccions a Westeros? (GoT 6×02)

 1. Higgins ha dit:

  Molt bon anàlisi! I qui vulgui el tron de ferro també necessitarà el suport del Pardal Suprem i la seva congregació…(serien com una CUP..?)

  • quarck +2/3 ha dit:

   Higgins, a mi em sembla que si fossin com les CUP no hagessin fet el que li han fet a Cersei, no??????
   Més aviat son una mena de inquisició,assembleària i amb molta mala bava.
   El Pardal Superem va de mesell però li va la marxa de la supèrbia i el poder; veurem quan cau….li queda poquet de vida, pels deus antics i els nous que no arriba al final d’aquesta temporada.

   Ep, no és spoiler, que no està pas escrit…..