MENU

20 maig, 2016 Comentaris tancats a 'Baskets': la vida amarga del comediant Visualitzacions: 1248 Sèries Jordi Dorca

 Zach Galifianakis, Louie CK i Jonathan Krisel units per fer una sèrie són tres reclams poderosos per posar-se a veure amb interès Baskets, la nova i última aposta de comèdia dramàtica de la cadena FX. Molt de talent unit en una sèrie aparentment banal però amb un rerefons molt més complex del que pot semblar …

'Baskets': la vida amarga del comediant


baskets-zach-galifianakis-louie-els-bastards-critica-serie Zach Galifianakis, Louie CK i Jonathan Krisel
units per fer una sèrie són tres reclams poderosos per posar-se a veure amb interès Baskets, la nova i última aposta de comèdia dramàtica de la cadena FX. Molt de talent unit en una sèrie aparentment banal però amb un rerefons molt més complex del que pot semblar a simple vista.

Louie CK no apareix a la pantalla en aquesta ocasió, en canvi Galifianakis interpreta dos personatges, Chip Baskets, un artista que després de passar amb més pena que glòria per una escola de pallassos a París, torna a la seva ciutat natal dels Estats Units on aconsegueix un lloc de treball en un rodeo, i també interpreta el seu germà bessó, un empresari que comercialitza amb tutorials d’autoajuda per obrir-se pas al món laboral.

baskets-zach-galifianakis-louie-els-bastards-critica-serieBaskets parla de les amargors de la vida de comediant, de la precarietat laboral dels còmics i de la paradoxal circumstància que fa que aquell qui ha de fer riure, té una vida més trista que la dels seus espectadors. A l’estil de Louie, aquell còmic divorciat que deambula per Nova York sobrevivint com bonament pot, Baskets ens ofereix el retrat d’un home fracassat laboralment, maritalment (té un matrimoni de conveniència) i familiarment, ja que la convivència amb la mare (una obesa obsessionada amb les compres) i el germà fanfarró són insuportables.

baskets-zach-galifianakis-louie-els-bastards-critica-serieA més dels temes més personals, la sèrie ens presenta una societat que no es pren seriosament les arts i la cultura. Chip és com una metàfora de les arts desprestigiades enfront de l’utilitarisme desmesurat que encarna el seu germà Dale, un empresari que ha guanyat  diners i es mostra com un triomfador de la vida. Baskets the clown també és la imatge de les antigues arts escèniques en desaparició enfront de la nova cultura de masses que permet triomfar de manera més fàcil i banal; aquesta cultura la representen de manera molt efectiva els seus germans adoptats que s’han convertit en uns DJ d’èxit relatiu.

En definitiva, Baskets és una nova entrega d’aquestes dramèdies que arrenquen somriures i tristors a parts iguals, una nova peça d’aquest mosaic de sèries en què inclouríem Louie, Girls, Shameless, Portlandia o Master of none, que retraten de manera efectiva els problemes del ciutadà corrent, una sèrie en què entres rient i en surts amb un punt d’amargor, la de la vida del comediant.

 Zach Galifianakis, Louie CK i Jonathan Krisel units per fer una sèrie són tres reclams poderosos per posar-se a veure amb interès Baskets, la nova i última aposta de comèdia dramàtica de la cadena FX. Molt de talent unit en una sèrie aparentment banal però amb un rerefons molt més complex del que pot semblar …

Comments are closed.