MENU

28 maig, 2016 Comentaris tancats a Tom Reagan ('Miller's crossing') Visualitzacions: 1862 Personatges bastards Jordi Dorca

Tom Reagan és, i crec que serà, el personatge més gran que interpretarà Gabriel Byrne. Miller’s crossing (Muerte entre las flores) dels germans Coen, va donar a aquest actor britànic la possibilitat d’excel·lir en un paper que diria que és a l’altar del cinema de gènere. Reagan són dos personatges en un, a l’hora de fer …

Tom Reagan ('Miller's crossing')

miller02Tom Reagan és, i crec que serà, el personatge més gran que interpretarà Gabriel Byrne. Miller’s crossing (Muerte entre las flores) dels germans Coen, va donar a aquest actor britànic la possibilitat d’excel·lir en un paper que diria que és a l’altar del cinema de gènere.

Reagan són dos personatges en un, a l’hora de fer aquest guió els Coen es van inspirar en dues novel·les de Dashiell Hamet, Red harvest i The glass key, i Reagan és el producte de la fusió de l’agent de la Continental de Red harvest i de l’inoblidable Ned Beaumont de The glass key, aquesta fusió fa que neixi un personatge, fred, intel·ligent, intuïtiu i molt hàbil que se sap moure com ningú pels baixos fons. En la pel·lícula una lluita de bandes esclata i Reagan influirà hàbilment als dos fronts per propiciar que aquestes s’aniquilin entre si. Ho fa per egoisme, però també per salvar el germà de la seva amant, un delinqüent de poca volada, que està amenaçat pels gàngsters de la ciutat.

miller01Tom Reagan és l’antiheroi que va de cara, això li costa pallisses, intents d’assassinat i retrets per part de tothom. Cínic, amoral, terriblement fred i solitari, només amb aquest caràcter et pots infiltrar en l’enemic i sembrar la zitzània entre dues parts i sortir-ne il·lès. A més, en una societat tan corrupta ell encara es pot permetre el luxe de moralitzar sobre el que és correcte i el que no i fins i tot justificar la traïció a amics que han estat per ell un suport incontestable.

Reagan ja és la imatge que a molts ens ve al cap quan parlem o veiem els trepes que juguen a dues bandes. Comparteix pòdium amb el samurai Sanjuro de Yojimbo i de l’inoblidable Joe de Per un pugno di dollari i ja és un arquetip que ha passat a la història i un dels meus bastards preferits.

Tom Reagan és, i crec que serà, el personatge més gran que interpretarà Gabriel Byrne. Miller’s crossing (Muerte entre las flores) dels germans Coen, va donar a aquest actor britànic la possibilitat d’excel·lir en un paper que diria que és a l’altar del cinema de gènere. Reagan són dos personatges en un, a l’hora de fer …

Comments are closed.