MENU

31 maig, 2016 Comentaris tancats a 'Better call Saul' devora ous de Pasqua Visualitzacions: 1282 Sèries Víctor Gonzàlez

    Ja ho sabeu. Better call Saul va néixer arran de l’èxit de Breaking bad, una sèrie de la qual vàrem parlar extensament els Bastards i que ha fet que milers de seguidors explorin el desert de Nou Mèxic amb una carmanyola per visitar Alburquerque i tocar els llocs per on passa l’icònic Walter White …

'Better call Saul' devora ous de Pasqua

 

better-call-saul-braking-bad-els-bastards-critica-serie

 

Ja ho sabeu. Better call Saul va néixer arran de l’èxit de Breaking bad, una sèrie de la qual vàrem parlar extensament els Bastards i que ha fet que milers de seguidors explorin el desert de Nou Mèxic amb una carmanyola per visitar Alburquerque i tocar els llocs per on passa l’icònic Walter White amb Jesse Pinkman.

L’spin-off de Breaking bad, Better call Saul, que és una preqüela molt ben muntada, es focalitza en el personatge de James Morgan Jimmy McGill (Bob Odenkirk), un actor que a mi personalment sempre m’ha agradat molt, sobretot per la seva versatilitat còmica, havent passat per la factoria de Saturday night live com a escriptor d’esquetxos, per Mr. Show o per How I met your mother, que seria el més semblant a la caracterització del Saul que tots coneixem.

better-call-saul-braking-bad-els-bastards-critica-serieSaul és un advocat i molts estem convençuts que els advocats, juntament amb els polítics i els psicòlegs, pertanyen a una professió de poc fiar, amb tots els respectes, ja que sempre trobarem excepcions. El seu personatge és l’antítesi de Walter White, que va passar de ser un professor universitari venerable a vendre cristall de metamfetamina en massa. Jimmy McGill, o Saul per als amics, seria aquell home corrupte que intenta ser una bona persona per purificar-se d’alguna manera. Si ens posem a fer analogies religioses, Breaking bad estaria al costat de la filosofia islàmica (neixes pur i et corromps si surts del camí marcat) i Better call Saul tindria llavor bíblica (neixes brut i amb pecat i t’has de netejar pel camí de la vida). Rotllos monoteistes que van molt bé per explicar totes dues sèries.

better-call-saul-braking-bad-els-bastards-critica-serieAl contrari de Breaking bad, a Better call Saul moltes vegades no passa res, tot i que el motor de la trama vagi a tota pastilla, sobretot per les referències directes a la sèrie mare, que era un compendi de nombrosos cops de martell dramàtics. A la segona temporada, en Jimmy i la Kim intenten estafar un corredor de borsa en un bar. Els espectadors més entrenats reconeixen aquest personatge que havia sortit a la primera temporada de Breaking bad, quan li havia robat l’espai per aparcar en Walt que, visiblement irritat, acaba fent que li exploti la bateria del cotxe, en un acte de venjança clar a l’estil Heisenberg.

better-call-saul-braking-bad-els-bastards-critica-serieLes connexions entre totes dues sèries les podeu trobar a dojo, des de l’ampolla de tequila Zafiro de 50 dòlars que ofereix a Don Eladio a Breaking bad fins a la figura de la cambrera Debrianna Mansini, que apareix fugaçment tant a Breaking bad com a Better call Saul. Pels seguidors més hardcore, aquests ous de Pasqua són tan nombrosos, que és impossible enganxar-los tots, per això aquí us deixo un article exhaustiu  per si el tema us interessa i no teniu res més a fer.

En aquest punt ja podem afirmar que la feina dels guionistes ha sigut espectacular i que Better call Saul, en aquesta segona temporada, es consolida com una de les sèries més palpitants del moment, tot i que el seu seguiment no hagi sigut massiu. Cal destacar el personatge de Mike Ehrmantraut, reverenciat pel nostre amic bastard Jordi Dorca, i que és, com ell molt bé diu, un dels personatges més interessants de la televisió actual.

Jimmy McGill: «What’s the difference between a tick and a lawyer? The tick falls off when you’re dead! Bam!»

    Ja ho sabeu. Better call Saul va néixer arran de l’èxit de Breaking bad, una sèrie de la qual vàrem parlar extensament els Bastards i que ha fet que milers de seguidors explorin el desert de Nou Mèxic amb una carmanyola per visitar Alburquerque i tocar els llocs per on passa l’icònic Walter White …

Comments are closed.