MENU

6 juliol, 2016 Comentaris tancats a 'The Five', la colla dels Cinc tenen problemes Visualitzacions: 1211 Sèries Jep Soler

Quan una sèrie porta a la motxilla la fama de l’autor, pot arribar molt lluny o pot ser que els fans de l’escriptor l’odiïn. El creador és Harlan Coben, nord-americà amb nombrosos premis per les seves novel·les de misteri. Fa uns quants anys ja es va adaptar al cinema, impulsada per Guilleume Canet, amb el nom …

'The Five', la colla dels Cinc tenen problemes

five-700x400-690x394Quan una sèrie porta a la motxilla la fama de l’autor, pot arribar molt lluny o pot ser que els fans de l’escriptor l’odiïn. El creador és Harlan Coben, nord-americà amb nombrosos premis per les seves novel·les de misteri. Fa uns quants anys ja es va adaptar al cinema, impulsada per Guilleume Canet, amb el nom de Tell no one i traduïda a casa nostra com a No se lo digas a nadie (2006). The Five és una sèrie britànica de Sky1 de 10 capítols. La millor manera d’explicar i analitzar la sèrie és parlant dels protagonistes, el punt fort de la tota la història, perquè la trama, tot i que és interessant, no és tan original com ho són la creació dels personatges principals, que, com el títol indica, són cinc.

2029875-10499007Mark Wells (Tom Cullen): advocat d’ofici, bona persona, potser massa. Intenta mantenir la calma tant com pot i situar la raó per sobre de les emocions. A vegades sembla fred malgrat tot el que passa al seu voltant, tot i això, veiem que té un cor immens, que es va empetitir el dia que va desaparèixer el seu germà petit, Jess. En aquell moment el nen només tenia set anys i en Mark, com a germà gran, no pot parar de culpar-se. Han passat vint anys i ha pogut treballar la culpa i expiar els pecats ajudant les famílies que també passen per una situació de pèrdua, de desaparició. Viu sol, la seva vida amorosa trontolla, manté la relació amb els amics de l’adolescència i s’anima quan sap que el seu amor d’infància torna a la població.

THE-FIVE-3Danny Kenwoood (O.T. Fagbenle): sergent de la policia, viu amb la seva esposa, tres fills i el seu pare, ex-policia que té Alzheimer. Té una vida complicada, no només per la situació familiar, sinó també per l’estrès a la feina i les pressions que rep de totes bandes. Se’n surt prou bé fins que, en la investigació d’un assassinat, apareix a l’escena del crim l’ADN d’en Jesse, el germà d’un dels seus millors amics. Aquesta troballa l’obligarà a investigar la desaparició de fa vint anys i que havia portat el seu pare, a més d’intentar mantenir un comportament ètic i no involucrar l’amic en tot el procés.

Slade (Lee Inbleby): les dues cares de la moneda, tant el veiem ajudant els joves que s’adrecen al seu refugi perthe_five inadaptats i maltractats, com ens sorprèn agafant una arma i fent justícia al més pur estil Harry Callahan. És el més simpàtic dels amics, aquell que de petit portava l’alegria al grup i que feia bromes sovint. Per tant, aquell que també sembla més fàcil que es fiqui en problemes. Molts secrets envolten l’univers de Slade, els anem descabdellant a cada capítol sense deixar de trobar-hi sorpreses.

Pru Carew (Sarah Solemani): la noia del grup, actualment doctora, va anar a viure als Estats Units, es va casar i va tenir una nena. Creu que és el moment de tornar després d’haver viscut diversos problemes amb les drogues i amb força inestabilitat emocional. Ja refeta d’un passat que vol oblidar, té una vida a priori perfecta. Res més lluny de la realitat: està trista, no sap què vol i la reagrupació dels quatre amics li faran despertar antigues passions i reviure secrets que quan surten a la llum provoquen situacions perilloses.

Jess Wells (?): només hi ha preguntes al seu voltant. És viu? Jakob Marosi realment el va assassinar? On és el84394-the-five-canal-la-premiere-serie-originale-signee-harlan-coben seu cos? Què hi fa l’ADN d’en Jess, a l’escena d’un crim? Com va desaparèixer?  Si ha tornat, per què ho ha fet? Quants secrets amaga?

Continuarem investigant…

 

Quan una sèrie porta a la motxilla la fama de l’autor, pot arribar molt lluny o pot ser que els fans de l’escriptor l’odiïn. El creador és Harlan Coben, nord-americà amb nombrosos premis per les seves novel·les de misteri. Fa uns quants anys ja es va adaptar al cinema, impulsada per Guilleume Canet, amb el nom …

Comments are closed.