MENU

30 juliol, 2016 Comentaris (1) Visualitzacions: 2931 Personatges bastards Jep Soler

Títol


Director


Actors

Thomas Shelby (Cillian Murphy) mereix ser en aquest grup selecte de personatges bastards, segurament acompanyat per tota la seva família, els tres germans i la tieta que l’ajuden en els negocis, la seva germana, que busca una vida lluny de les apostes, i a prop de la política d’esquerres, i també el seu cosí, que es …

Thomas Shelby (‘Peaky blinders’)

Thomas Shelby (Cillian Murphy) mereix ser en aquest grup selecte de personatges bastards, segurament acompanyat per tota la seva família, els tres germans i la tieta que l’ajuden en els negocis, la seva germana, que busca una vida lluny de les apostes, i a prop de la política d’esquerres, i també el seu cosí, que es converteix en el seu home de confiança. En Thomas és el timó que manté un rumb, suposadament recte, per convertir els negocis en legals i poder viure honradament. Aquest és l’argument central de la sèrie Peaky blinders, la lluita entre els Shelby i la resta de la humanitat, tant hi fa si s’han de barallar amb italians, jueus, russos, la policia anglesa, els terroristes de l’IRA,  l’Església o els polítics, ells només veuen l’objectiu i en Thomas els marca el camí, la majoria de vegades un camí ple de violència i de pèrdua.

Durant la Primera Guerra Mundial Thomas Shelby defensa els colors britànics en terres franceses, i com a immigrant irlandès mig gitano li toca fer les feines més dures i perilloses. A primera línia d’atac viu situacions claustrofòbiques construint túnels entre trinxeres i viu escenes dantesques, que una vegada a casa recordarà cada nit en forma de malsons. Per poder descansar, les drogues i l’alcohol seran els seus únics remeis. Mentrestant vol recuperar el seu lloc al negoci familiar: carreres de cavalls i apostes. Les dues virtuts d’en Thomas són el silenci i la intel·ligència. Capaç de crear plans estratègics com si es tractés d’una partida d’escacs, movent totes les persones pel tauler sense miraments, només defensant els de la seva sang i amb un objectiu ben clar, ser el rei de la ciutat. La seva lluita contra la policia i els italians serà llarga, carregada de duresa física que els Peaky blinders suporten fàcilment. Tenen gran resistència al dolor, a més, sembla que els agrada patir, a aquesta gent.

En el fons en Thomas és un home perdut. Abandonat pel pare, maltractat a la guerra i també per la societat, que no valora la feina feta en nom del país, l’han convertit en un home de caràcter fred i amb una personalitat en què preval la suspicàcia. No confia en ningú, i com sol passar en aquests casos s’acaba enamorant d’una cambrera irlandesa que és en realitat una espia de la policia. Amb esforç i patiment aconsegueix tot el que vol: tenir la família unida, estimar i ser estimat, tenir un fill i controlar la ciutat. Només li falta acabar un treball per poder ser lliures del tot i no haver de donar comptes a ningú, però la llibertat i la felicitat no estan fetes per als Shelby. En Thomas és i serà una persona solitària, per molta gent que tingui al voltant, anirà a la seva sense demanar opinió i sense tenir en compte els danys causats. És un home independent, astut, valent, fort i també dèbil emocionalment, trist i angoixat.

En aquest moment hi ha tres temporades excel·lents de Peaky blinders i sembla que tindrà continuïtat. Si no l’heu descoberta us la recomano fervorosament.

Thomas Shelby (Cillian Murphy) mereix ser en aquest grup selecte de personatges bastards, segurament acompanyat per tota la seva família, els tres germans i la tieta que l’ajuden en els negocis, la seva germana, que busca una vida lluny de les apostes, i a prop de la política d’esquerres, i també el seu cosí, que es …

Títol


Director


Actors

Un comentari a Thomas Shelby (‘Peaky blinders’)

  1. […] ha per tot arreu i de tot tipus. A la Gran Bretanya també. Ens ho ensenyaven a la sèrie Peaky Blinders i a Snatch (Guy Ritchie, 2000), per […]