MENU

1 agost, 2016 Comentaris tancats a 'Premonición': m'ho temia… Visualitzacions: 1289 Cinema Jordi Taulats

De pel·lícules en què un dels protagonistes tingui poders psíquics, n’hi ha moltes, però per mi la millor és Scanners, aquella obra mestra de David Cronenberg amb què gaudia veient explotar caps. Ara a les nostres pantalles ens ha arribat Premonición (Solace), protagonitzada per Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish i Collin Farrell. Tots aquests actors sota la batuta del brasiler Afonso …

'Premonición': m'ho temia…

premonicion-anthony-hopkins-collin-farrell-solace-jeffrey-dean-morgan-abbie-cornish-els-bastards-critica-cinema-peliculaDe pel·lícules en què un dels protagonistes tingui poders psíquics, n’hi ha moltes, però per mi la millor és Scanners, aquella obra mestra de David Cronenberg amb què gaudia veient explotar caps.

Ara a les nostres pantalles ens ha arribat Premonición (Solace), protagonitzada per Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan, Abbie CornisCollin Farrell. Tots aquests actors sota la batuta del brasiler Afonso Poyart, que debuta a Hollywood amb aquest film.

premonicion-anthony-hopkins-collin-farrell-solace-jeffrey-dean-morgan-abbie-cornish-els-bastards-critica-cinema-peliculaEls agents de l’FBI Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan, The good wife) i Katherine Cowles (Abbie Cornish, Robocop) persegueixen per tota la ciutat un assassí en sèrie, Charles Ambrose (Collin Farrell, True detective). Per tal de capturar-lo recorren al professor John Clancy (Anthony Hopkins, Red 2), un psíquic retirat que només tocant les pertinences de la gent pot saber què els passarà en el futur. A mesura que avança la trama, Clancy s’adona que Ambrose és psíquic com ell, però millor.

premonicion-anthony-hopkins-collin-farrell-solace-jeffrey-dean-morgan-abbie-cornish-els-bastards-critica-cinema-peliculaI a partir d’aquí, la cosa ja fa una estona que s’ha tornat avorrida. Els personatges protagonistes no tenen cap feeling entre ells, Anthony Hopkins continua actuant amb aquell posat de Retorn a Howards End, amb la mirada perduda ─bé, aquest punt podria ser fruit de la petita mania que li estic agafant─ i Collin Farrell, que he de reconèixer que temps enrere vaig dir que era bon actor ─no sé què feu llegint-me encara, perquè la meva credibilitat se n’acaba d’anar en orris─, està a punt de ser un dels factors pels quals deixaré de veure un film.

premonicion-anthony-hopkins-collin-farrell-solace-jeffrey-dean-morgan-abbie-cornish-els-bastards-critica-cinema-peliculaLa pel·lícula originalment va ser pensada com una segona part de Seven, que es titularia Eight, i el personatge de Hopkins l’havia d’interpretar Morgan Freeman, reprenent el paper d’agent Somerset. Per sort David Fincher va declinar l’oferiment i Premonición va haver d’espavilar-se soleta, i ha acabat sent un film mediocre que ni tan sols se’n surt en el seu element més potent, la dualitat moral entre el bé i el mal, entre el que està mal fet o el que és millor. I tot això embolcallat amb imatges poeticoartístiques que l’únic que fan és cansar el personal.

Si sou part d’aquell selecte grup a qui els tornen bojos els films d’acció o thrillers de sèrie B, aquesta és la vostra pel·lícula, o almenys el vostre guilty pleasure d’aquest any. Si sou un pèl exigents, us recomano que passeu a una altra cosa, que no us perdreu gaire res.

De pel·lícules en què un dels protagonistes tingui poders psíquics, n’hi ha moltes, però per mi la millor és Scanners, aquella obra mestra de David Cronenberg amb què gaudia veient explotar caps. Ara a les nostres pantalles ens ha arribat Premonición (Solace), protagonitzada per Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish i Collin Farrell. Tots aquests actors sota la batuta del brasiler Afonso …

Comments are closed.