MENU

2 agost, 2016 Comentaris tancats a 'Braindead' és política-ficció? Potser no… Visualitzacions: 1453 Sèries Fatima Deulofeu

Fa només unes setmanes que els fans ens hem acomiadat de The good wife, però els creadors de la sèrie, el matrimoni de Robert i Michelle King, ja fa temps que tenen la ploma ocupada amb la nova proposta de la CBS, Braindead. La premissa de Braindead és tan senzilla com curiosa. Laurel Healy (Mary Elizabeth Winstead, que coneixem …

'Braindead' és política-ficció? Potser no…

braindead01Fa només unes setmanes que els fans ens hem acomiadat de The good wife, però els creadors de la sèrie, el matrimoni de Robert i Michelle King, ja fa temps que tenen la ploma ocupada amb la nova proposta de la CBS, Braindead.

La premissa de Braindead és tan senzilla com curiosa. Laurel Healy (Mary Elizabeth Winstead, que coneixem per entre altres papers pel de protagonista a 10 Cloverfield Lane) és la germana petita del congressista demòcrata Luke Healy (Danny Pino) i la filla del poderós broker Dean Healy (el conegut David Lee a The good wife, el típic paio que és a totes les salses i fa i desfà des de l’ombra…). El 6 de juny del 2016 Laurel arriba a Whasington DC per treballar a l’oficina del seu germà i paral·lelament un meteorit cau a la Terra ple d’uns insectes extraterrestres que s’introdueixen dins d’algunes persones, incloent-hi uns quants membres del govern, i devoren i expulsen, literalment, el cervell de dins del crani i en suplanten la personalitat.

braindead02Braindead és bàsicament una gamberrada estival. És una sèrie multitemàtica que engloba polítics, invasions extraterrestres, fantasia, terror, humor negre, zombis etc. A Braindead ho barregen tot. És ciència-ficció, és comèdia i és sàtira política, tot ben amanit amb bones dosis de mala bava. Als primers capítols, una de les curiositats més surrealistes de la sèrie recau en el fet que si bé és cert que als polítics/persones a qui s’han menjat el cervell se’ls nota un cert comportament estrany, també és cert que tot l’aparell polític continua (no) funcionant més o menys igual que abans sense que la diferència a efectes de (des)governabilitat sigui significativa. Aquest fet va canviant mentre avança la trama i els polítics infectats es van tornant cada vegada més radicals i extremistes.

Els creadors de la sèrie aprofiten la peculiar premissa inicial per fer sàtira del panorama electoral actual i ens presenten la classe política com una sèrie d’éssers descerebrats (literalment) que actuen de manera totalment alineada, radical i extremista. Els passadissos del Congrés i els despatxos dels congressistes són bàsicament els escenaris on es desenvolupa l’acció d’aquesta nova proposta que ja han catalogat com una barreja de L’ala oest de la Casa Blanca amb Mars attacks i amb unes pinzellades de La invasió dels ultracossos.

I des d’aquí us llanço un repte. Un cop vist l’episodi pilot, a viam qui és el guapo que no es passa la resta del dia escoltant, cantant i seguint el ritme de You might think, de The Cars, tema principal de la BSO de la sèrie i fil conductor per connectar els personatges infectats.

Una de les coses més sorprenents i divertides de Braindead són els seus famosos «previously on…» que no us explicaré per no esgarrar-vos l’experiència. No us els perdeu, paraula que són una genialitat!

braindead03És una sèrie del matrimoni King, per tant una de les seves característiques és la proximitat a l’actualitat. A Braindead gairebé sempre veiem com en segon pla de la trama principal apareix un televisor encès en què veiem fragments de l’actual campanya electoral americana amb Hillary Clinton i Donald Trump. En aquests moments que acabo aquest post, Donald Trump acaba de ser proclamat oficialment candidat republicà a la Casa Blanca, o sigui que no, la cosa no va de broma, el malson és molt real i per tant només ens queda encreuar els dits i desitjar que caigui un meteorit a la Terra infestat d’insectes extraterrestres que vinguin a salvar el món de tota aquesta colla de polítics que ens ha tocat suportar a ritme de You might think, de The Cars.

Fa només unes setmanes que els fans ens hem acomiadat de The good wife, però els creadors de la sèrie, el matrimoni de Robert i Michelle King, ja fa temps que tenen la ploma ocupada amb la nova proposta de la CBS, Braindead. La premissa de Braindead és tan senzilla com curiosa. Laurel Healy (Mary Elizabeth Winstead, que coneixem …

Comments are closed.