MENU

6 agost, 2016 Comentaris tancats a Plats Bruts (1999-2002) Visualitzacions: 1979 Intros bastardes Jep Soler

Ara ja feia uns anys que TV3 no recuperava Plats Bruts en la seva programació estival, però aquest agost ha tornat a la graella televisiva per distreure al personal. La sèrie ja va tenir un gran èxit en la seva estrena i encara continua aglutinant un nombrós públic davant del televisor i també per internet. …

Plats Bruts (1999-2002)

Ara ja feia uns anys que TV3 no recuperava Plats Bruts en la seva programació estival, però aquest agost ha tornat a la graella televisiva per distreure al personal. La sèrie ja va tenir un gran èxit en la seva estrena i encara continua aglutinant un nombrós públic davant del televisor i també per internet. Quin és el secret de Plats Bruts? Ens fa riure encara que no vulguem. Tot i que en Joel Joan deu ser l’actor català amb més enemics entre els espectadors, de fet no conec ningú que públicament digui que li agrada, en privat ja és una altra cosa, la sèrie li deu gran part de l’èxit al seu paper. S’erigeix en l’estrella principal del xou i, desgraciadament, li ha marcat tota la seva carrera posterior, encara no ha pogut desempallar-se del clixé construït a partir d’en David de Plats Bruts.

plats_457La seva careta de presentació és senzilla i amb una música ideal, perquè és enganxosa i molt fàcil de reconèixer tot i els anys que han passat. Les imatges ens mostren un plànol de la ciutat, ens centrem a Barcelona, i van apareixent els protagonistes: primer en David, un pallasso que vol protagonisme a tothora, en López (Jordi Sánchez), un pobre cagadubtes sense personalitat, l’Emma (Mònica Glaenzel), veïna divertida i astuta que li permet viure de renda, i la Carbonell (Anna Mª Barbany), dura com el ferro i amb bon cor.

Plats Bruts és una sitcom que barreja l’humor típic català basat en el sainet, obrir i tancar portes, amb una fotografia àcida de la societat del moment, sobretot de la situació laboral i relacional entre generacions i classes socials. Per sobre de tot això va aconseguir fer somriure i provocar que tothom parlés dels seus capítols, unint les diverses generacions d’una mateixa llar. Ara això és quasi impossible, cadascú busca les seves preferències en diferents plataformes i l’exercici de mirar la televisió en família ha passat a la història. A veure si aquesta nova recuperació de Plats Bruts ens torna a ajuntar.

Ara ja feia uns anys que TV3 no recuperava Plats Bruts en la seva programació estival, però aquest agost ha tornat a la graella televisiva per distreure al personal. La sèrie ja va tenir un gran èxit en la seva estrena i encara continua aglutinant un nombrós públic davant del televisor i també per internet. …

Comments are closed.