MENU

26 agost, 2016 Comentaris tancats a Pittsburgh, de vacances en terra de zombis Visualitzacions: 2871 Cinema Víctor Gonzàlez

Pittsburgh és la ciutat dels zombis per excel·lència. Allà va començar tot, la zona zero on el mestre George A. Romero va parir els morts vivents moderns actuals i que han permutat en The Walking Dead, Z Nation o I Zombie. Sí, amics, La nit dels morts vivents es va anar cuinant no gaire lluny de …

Pittsburgh, de vacances en terra de zombis

george_romero_zombies_585Pittsburgh és la ciutat dels zombis per excel·lència. Allà va començar tot, la zona zero on el mestre George A. Romero va parir els morts vivents moderns actuals i que han permutat en The Walking Dead, Z Nation o I Zombie. Sí, amics, La nit dels morts vivents es va anar cuinant no gaire lluny de la universitat de Pittsburgh amb el senyor Romero i quatre o cinc col·legues més l’any 1968, dins un paisatge megaindustrial d’una ciutat deixada de la mà de Déu.

Ara Pittsburgh ha sabut transformar-se en un centre pròsper de l’economia global. Això vol dir venda de software, robòtica i biotecnologia. La ciutat vibra, explota i destil·la inventiva per tots els costats i fins i tot alguns turistes la inclouen al mapa passant-hi un parell de dies, o quatre o cinc, com vaig fer el juliol passat.

Amb lleugeresa estiuenca us indico els punts que hauríeu de visitar si voleu fer unes vacances una mica diferents. Faig una mica de guia, si m’ho permeteu.

95d7a8d8-97cf-45f9-804a-1a7635aef1181. Evans City, PA

El cementiri del petit poble d’Evans City, a uns 50 km de Pitssburg, és el lloc on George A. Romero va col·locar la seva primera escena zombi en blanc i negre. L’indret només es pot visitar en cotxe i vaig tenir la sort de passar pel costat viatjant des de Canadà en Greyhound. Des de la finestra del bus es poden veure les tombes, tot i que hauria sigut un detall si hi haguéssim fet una parada, en comptes d’acabar en una estació de servei de mala mort de Pennsylvania. Evans City té també un museu dedicat als zombis (Living Dead Museum), que obre a unes hores determinades del dia.

13592448_1162242743819127_4035439890703055943_n2. Cathedral of Learning

La universitat principal de Pittsburgh s’anomena Cathedral of Learning. Té 42 plantes i és l’estructura d’estil gòtic revival més alta del món. George A. Romero va passar per les seves aules i es pot visitar sense problemes. A més, una de les escenes de Mothman Prophecies (2002) es va rodar al commons room de l’edifici.

3. 5230 Westminster Place

Apunteu-vos aquesta adreça. George A. Romero va viure en aquesta casa durant molts anys, tot i que la va vendre per mudar-se a Toronto. El carrer, fàcilment accessible, està només a vint minuts a peu des de la Cathedral of Learning.  La zona és potser una de les més exclusives de Pittsburgh i fa gràcia veure on vivia Romero durant el punt àlgid de la seva carrera.

13600289_1162248140485254_534426863860182745_n4. Monroeville Mall

Recordeu Dawn of the Dead (1978)? No? Doncs molt malament. Dawn of the Dead, dirigida pel mestre George A. Romero, és el millor film de zombis que s’ha fet mai i acostuma a sortir en les primeres cinc posicions de les pel·lícules de terror imprescindibles per tot coinnasseur del gènere.

Monroeville Mall està a uns 20 km de Pittsburgh. Per anar-hi es poden agafar un parell d’autobusos, tot i que es tarda una hora. La segona opció –molt més ràpida si no teniu cotxe– és utilitzar el servei d’Uber, molt popular als Estats Units i molt més barat. Un click a l’aplicació i ja teniu un cotxe flamant davant dels nassos.

Monroeville va ser durant els anys setanta un dels centres comercials més grans de tots els Estats Units. Tenia un banc, restaurants, farmàcies, pubs, tota mena de botigues, una petita llacuna i petits ponts. L’octubre del 1977, George A. Romero va començar a rodar Dawn of the Dead. Ho feia a la nit, quan ja havien tancat, i va haver de parar el rodatge durant les vacances de Nadal a causa de la decoració amb els Santa Claus de torn.

Tot i que el mall va ser objecte d’una renovació el 2003 –amb les corresponents protestes dels zombiòlegs–, l’estructura no ha canviat, però ja no veureu la icònica font ni el pont que la creuava i que surt al film.

2016-07-06 10.33.34Pittsburgh és també el lloc on va héixer un dels primers Nickelodeon (ara desaparegut) i va ser la ciutat de Flashdance, amb escenes rodades a la icònica Duquesne Incline, amb unes vistes acollonants a la ciutat. També, a l’enorme sala de la segona planta de Soldiers and Sailors Memorial Hall and Museum, es va filmar la famosa escena de la gàbia d’El silencio de los corderos i hi ha una placa que ens recorda que Hannibal va passar per allà . I si us moveu una mica més podeu visitar les Carrie Furnaces, un complex industrial ara en desús i de tipus apocal·líptic on es va rodar Out of the Furnace (2013).

Bastards, les vacances es poden fer de diferents maneres. L’opció platja o muntanya també està molt bé. Però Pittsburgh us està esperant amb paciència bastarda. Sé que un dia hi anireu.

Pittsburgh és la ciutat dels zombis per excel·lència. Allà va començar tot, la zona zero on el mestre George A. Romero va parir els morts vivents moderns actuals i que han permutat en The Walking Dead, Z Nation o I Zombie. Sí, amics, La nit dels morts vivents es va anar cuinant no gaire lluny de …

Comments are closed.