MENU

31 agost, 2016 Comentaris tancats a 'Star trek: beyond', hi ha vida més enllà de la galàxia Abrams Visualitzacions: 1415 Cinema Jordi Taulats

Aquest 2016 se celebra una efemèride molt important per als amants de la ciència-ficció. El 8 de setembre del 1966 Gene Roddenberry estrenava la sèrie Star trek. És a dir, aquest mes de setembre farà 50 anys que es va iniciar una de les sagues més llargues i més lucratives del món del cinema i la televisió. …

'Star trek: beyond', hi ha vida més enllà de la galàxia Abrams

trek01Aquest 2016 se celebra una efemèride molt important per als amants de la ciència-ficció. El 8 de setembre del 1966 Gene Roddenberry estrenava la sèrie Star trek. És a dir, aquest mes de setembre farà 50 anys que es va iniciar una de les sagues més llargues i més lucratives del món del cinema i la televisió. Des de llavors se n’han fet sèries: Star trek: the original series, 1966-1969; Star trek: the animated series, 1973-1974; Star trek: la nova generació, 1987-1994; Star trek: deep space 9, 1993-1999; Star trek: voyager, 1995-2001; Star trek: enterprise, 2001-2005 i s’espera que a començaments del 2017 la cadena CBS, als Estats Units i al Canadà, i Netflix, a la resta dels països, emeti la nova sèrie; se n’han fet pel·lícules: Star trek I: la pel·lícula, 1979; Star trek II: la còlera del Khan1982; Star trek III: a la recerca de Spock, 1984; Star trek IV: missió salvar la Terra, 1986; Star trek V: l’última frontera1989; Star trek VI: the undiscovered country1991; Star trek VII: generations1994; Star trek VIII: first contact1996; Star trek IX: insurrection ,1998; Star trek X: nemesis, 2002; Star trek, 2009 i Star trek into darkness2012), s’han fet videojocs i, sobretot, s’han fet moltes trobades, convencions i demés reunions de trekkies.

trek05Aquest any, coincidint amb aquesta efemèride, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya aprofita la 49a edició per retre-hi un petit però merescut homenatge, ja que a més de celebrar els 50 anys, l’any passat es va morir Leonard Nimoy, l’Spock original i director d’alguns dels films, i aquest any s’ha mort Anton Yelchin, el jove actor que ha encarnat el personatge de Chekov els tres últims films.

Però, esclar, la Paramount tampoc volia deixar escapar aquesta efemèride i, un altre cop guiats pel productor J.J. Abrams, que va ressuscitar la saga el 2009, i pel director Justin Lin, director de diverses entregues de la franquícia Fast & forius, ens arriba una nova pel·lícula per explorar nous mons: Star trek: beyond.

trek04En aquesta nova entrega trobem la tripulació de la USS Enterpise, que fa gairebé dos anys que volten per l’espai, buscant noves formes de vida i endinsant-se en galàxies inexplorades. Quan per fi poden gaudir d’un descans merescut, una nau desconeguda els demana ajuda per rescatar la seva tripulació, capturada després d’haver caigut en una emboscada. Deixant al marge els interessos personals de cadascú, la tripulació de l’Enterprise es precipitarà al rescat.

trek02I fins aquí puc explicar, si no és que voleu que us expliqui com acaba la pel·lícula. El que sí que us puc dir és que Star trek: beyond és un dels films més refrescants i entretinguts d’aquest estiu. El fet que Simon Pegg sigui, juntament amb Doug Jung, un dels qui signa el guió del film fa que la cinta tingui la frescor i l’humor tan característic dels treballs en els que s’involucra. En aquesta cinta Pegg posa el pes del metratge en tres parelles de personatges: Spock (Zachary Quinto) i el Dr. Bones McCoy (Karl Urban), que protagonitzen, potser, els moments més còmics de la pel·lícula; Montgomery Scotty Scott (el mateix Simon Pegg) i l’extraterrestre Jaylah (Sofia Boutella); i el capità Kirk (Chris Pine), enfrontat al seu antítesi, Krall (un sempre imponent Idris Elba).

trek03La pel·lícula és, des del seu començament, un no parar d’acció, corredisses, cops de puny i persecucions ─s’hi intercalen uns quants plans més relaxats per agafar aire─ que Justin Lin sap dirigir i filmar molt bé. Això, unit al guió de Pegg, aconsegueix que el film no es faci pesat, tot i que es té la sensació que és la versió apòcrifa de Star trek: into darkness. Un film refrescant per aquests dies.

Ah, i sense els flaixos de llum pesats marca J.J. Abrams!

Aquest 2016 se celebra una efemèride molt important per als amants de la ciència-ficció. El 8 de setembre del 1966 Gene Roddenberry estrenava la sèrie Star trek. És a dir, aquest mes de setembre farà 50 anys que es va iniciar una de les sagues més llargues i més lucratives del món del cinema i la televisió. …

Comments are closed.