MENU

7 setembre, 2016 Comentaris tancats a El xou de 'Kubo' Visualitzacions: 1344 Cinema Lluís Simon

Kubo és un pas de gegant per a l’estudi independent Laika. Independent, he dit? Mirem-ho bé, això. Són ells, certament, els que es van estrenar en el mercat amb la memorable i original Coraline, que va terroritzar més d’un infant que va entrar al cinema esperant vés a saber què. Però, compte, en aquella ocasió van …

El xou de 'Kubo'

kubo-dos-cuerdas-magicas-caroline-pesadilla-antes-de-navidad-leika-els-bastards-critica-serie-peliculaKubo és un pas de gegant per a l’estudi independent Laika. Independent, he dit? Mirem-ho bé, això. Són ells, certament, els que es van estrenar en el mercat amb la memorable i original Coralineque va terroritzar més d’un infant que va entrar al cinema esperant vés a saber què. Però, compte, en aquella ocasió van fitxar com a director, quasi res, Henry Selick, la mà dreta de Tim Burton a la gran obra mestra de l’stop motion modern, Nighmare before Christmas, i el guió/llibre original era del mestre Neil Gainman. Una combinació, doncs, explosiva que va donar com a resultat un film que en 3D feia literalment posar els pèls de punta.

kubo-dos-cuerdas-magicas-caroline-pesadilla-antes-de-navidad-leika-els-bastards-critica-serie-peliculaI ara tornem a Laika. El propietari és Phil Knight ─fundador de Nike i un dels milionaris més famosos dels Estats Units─. El director del film és el debutant Travis Knight ─sí, el fill d’en Phil─, que, tot s’ha de dir, havia col·laborat amb Selick a Coraline i que es nota que s’ha esforçat per fer un film diferent ─barreja de manga, Pixar i Disney─ que deixi l’audiència amb la boca oberta des del minut 1. Ara bé el guionista, i això sí que es nota, no és precisament Neil Gaiman. Un cert Marc Haimes, executiu de l’empresa, és qui escriu una història fantàstica basada en un Japó medieval, però que malauradament cau en un grapat de tòpics que tots hem vist mil vegades en les pel·lícules infantils de Disney i de DreamWorks.

kubo-dos-cuerdas-magicas-caroline-pesadilla-antes-de-navidad-leika-els-bastards-critica-serie-peliculaLa diferència, doncs, entre l’animació d’un detallisme extraordinari i amb brillants idees, com la papiroflèxia màgica ─deixeu-m’ho dir així─, i el relat és massa gran. Els “amics” que acompanyen Kubo en la seva aventura frenen el relat, que afortunadament ressuscita en un final certament original. Esperava un film més “adult” o un conte amb més profundidat ─ja no dic la complexitat de la Princesa Mononoke─, però sí que fugís d’uns marcs massa coneguts. Dit això, com a experiència cinematogràfica és molt superior a altres pel·lícules infantils que per raons òbvies he vist aquest any, com ara The Jungle Book, The BFG o Pets.

7/10

Kubo és un pas de gegant per a l’estudi independent Laika. Independent, he dit? Mirem-ho bé, això. Són ells, certament, els que es van estrenar en el mercat amb la memorable i original Coraline, que va terroritzar més d’un infant que va entrar al cinema esperant vés a saber què. Però, compte, en aquella ocasió van …

Comments are closed.