MENU

21 setembre, 2016 Comentaris (1) Visualitzacions: 2210 Sèries Víctor Gonzàlez

Fem això per parts. Archer va caure a les meves mans aquest mes d’agost via Netflix. No em feia gens de gràcia veure-la ─dibuixos per a adults?─, tot i que després del primer episodi vaig fer una marató ciclòpia i vaig engolir set temporades sense dormir ni menjar ni sortir de casa. O potser no ha …

'Archer', cinc raons per veure la millor sèrie d'animació del 2016

Fem això per parts. Archer va caure a les meves mans aquest mes d’agost via Netflix. No em feia gens de gràcia veure-la ─dibuixos per a adults?─, tot i que després del primer episodi vaig fer una marató ciclòpia i vaig engolir set temporades sense dormir ni menjar ni sortir de casa. O potser no ha anat exactament així.

El que és cert és que Archer enganxa, i molt. És tan bona que m’obliga a fer-la entrar a la llista de les millors sèries del 2016, amb l’angoixa de no haver-ho fet abans, ja que la desconeixia. Demano disculpes per avançat. Mea culpa.

Anem a sac. Cinc raons per veure Archer.
archer-cinc-raons-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-critica

1. Quan lligar és un desastre: Adam Reed, el creador de Frisky Dingo, va crear Archer en un cafè de Salamanca després d’un intent fallit per lligar-se una espanyola. S’ha envoltat del millor equip que ha pogut trobar al món de la comèdia, els antics guionistes d’Arrested development, èxit total de la cadena Fox. Uns quants noms: Jessica Walter, Jeffrey Tambor, David Cross i Judy Greer.

archer-cinc-raons-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-critica

2. Els seixanta al segle XXI: guerra freda amb tecnologia moderna. Els seixanta barrejats amb els setanta i els vuitanta i el segle XXI. Objectes que pertanyen al passat en un món que s’assembla massa a l’actual. Archer barreja el temps com un túrmix. No passa res, els espectadors hi entrem de seguida. I ens encanta.

archer-cinc-raons-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-critica3. Acudits políticament incorrectes: si dic gamberrisme és poc. Archer és el típic detectiu blanc alcoholitzat que no té pèls a la llengua. La Cheryl només busca sexe i és obertament masoquista. Els gais són tan gais que és impossible insultar-los més. Els afroamericans formen part de gangs perillosos i són els que sempre venen la droga als blancs. I els orientals no s’adonen de res i només venen coses barates a botigues de mala mort. Estereotips extrems que es riuen del pensament idiotitzat estil Donald Trump. Imperdible.

archer-cinc-raons-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-critica

4. Acció fins a rebentar: literalment. Trets, explosions, sang, cops de puny, diàlegs trepidants, batalles campals amb cotxes, cíborgs, avions i naus a l’espai sideral. You name it. Archer és part de l’ISIS, l’International Secret Intelligence Service. Ja veieu l’acrònim, massa evident a causa de la virulència del grup islàmic. A partir de la 6a temporada ja el varen eliminar de la sèrie.

archer-cinc-raons-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-critica

5. Referents que us provocaran mal de cap: no us avorriré amb aquesta part. Archer és la sèrie amb més referents de la graella televisiva actual. Magnum P.I., Mad men, James Bond, The man from U.N.C.L.E, Blade runner, Terminator, Popeye, Star Wars, Depredador, Missió: impossible però també literaris, com ara Bartebly, de Herman Melville, Leaves of grass, de Walt Whitman, o actors reals que actuen amb la seva veu, com ara Burt Reynolds o Christian Slater. Si voleu la llista completa la teniu aquí. No us espanteu.

Va, que no només us la recomano. Us ordeno que la veieu. Els episodis són curtets, d’uns 22 minuts. I, a més, han guanyat l’Emmy a la millor sèrie d’animació del 2016. Què voleu més?

Fem això per parts. Archer va caure a les meves mans aquest mes d’agost via Netflix. No em feia gens de gràcia veure-la ─dibuixos per a adults?─, tot i que després del primer episodi vaig fer una marató ciclòpia i vaig engolir set temporades sense dormir ni menjar ni sortir de casa. O potser no ha …

Un comentari a 'Archer', cinc raons per veure la millor sèrie d'animació del 2016

  1. […] i d’aventures d’aquesta època, però jo crec que ens varen acostumar massa bé durant les primeres temporades i la seva sempre rica simbologia. Ara amb un Archer boig perdut en una illa, en tenim prou. I ja […]