MENU

30 setembre, 2016 Comentaris tancats a 'Quarry': pel bon camí Visualitzacions: 1344 Sèries Jordi Taulats

Una de les sèries que ha tingut més èxit de Cinemax, la marca blanca d’HBO, ha estat Banshee, la sèrie conduïda per Greg Yaitanes i que uns quants bastards hem defensat sempre. Sí, Cinemax té més sèries, però cap li ha funcionat tan bé com Banshee. Strike back és, de moment i sense tenir en compte Banshee, la que …

'Quarry': pel bon camí

quarry-greg-yaitanes-banshee-cinemax-hbo-logan-marshall-green-peter-mullan-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-criticaUna de les sèries que ha tingut més èxit de Cinemax, la marca blanca d’HBO, ha estat Banshee, la sèrie conduïda per Greg Yaitanes i que uns quants bastards hem defensat sempre. Sí, Cinemax té més sèries, però cap li ha funcionat tan bé com Banshee. Strike back és, de moment i sense tenir en compte Banshee, la que li ha durat més temps, amb quatre temporades; Hunted, tot i que apuntava maneres, es va quedar en una sola temporada; The Knick és, potser, la millor de totes però a dia d’avui encara estem pendents de la confirmació d’una tercera temporada, i amb Outcast… bé, diria que aquesta ha quedat en un bluf.

Ara Yaitanes, juntament amb Michael D. Fuller i Graham Gordy (Rectify), són els encarregats de coordinar i escriure els guions de la nova sèrie Quarry, interpretada pel germà bessó no reconegut de Tom HardyLogan Marshall-Green (The invitation), Jodi Balfour (Almost anything) i la sempre agradable i impactant presència de Peter Mullan (Top of the lake). I sembla que van pel bon camí.

quarry-greg-yaitanes-banshee-cinemax-hbo-logan-marshall-green-peter-mullan-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-criticaQuarry ens situa al 1972 i ens explica la història d’un soldat, Mac Conway (Logan Marshall-Green), que torna de la seva segona campanya al Vietnam, juntament amb el seu amic Arthur (Jamie Hector, Bosch), pensant-se que són herois pel seu país però la rebuda que es troben a l’aeroport és totalment la contrària, atiada per una notícia en què els acusava d’haver comès una atrocitat en terres asiàtiques. La seva tornada a casa, tant en l’àmbit familiar com en el laboral, és del tot menys fàcil: dificultat per trobar feina, tensions amb les parelles, amb els amics… Aquests problemes són els que ajudaran a fer girar la trama d’aquesta sèrie.

La sèrie, basada en les novel·les de Max Allan Collins, guionista de Camino a la perdición (Sam Mendes, 2002), té el gran encert de tenir un actor que està pletòric amb aquest personatge. Logan aconsegueix crear el personatge de Conway/Quarry (ja sabreu per què li diuen Quarry si us decidiu a mirar la sèrie), un veterà turmentat que vol fer les coses bé però que es veu abocat a tornar a allò que sap fer més bé, que és matar. Peter Mullan i Damon Herriman (Flesh and bone) l’acompanyen a un gran nivell.

quarry-greg-yaitanes-banshee-cinemax-hbo-logan-marshall-green-peter-mullan-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-criticaÉs impossible no buscar similituds amb altres produccions, ja sigui de Cinemax o d’altres companyies: Banshee, per la violència i, naturalment, per Greg Yaitanes; True detective, per l’aura que sembla que volen impregnar a la sèrie o, fins i tot, Taxi driver, pels problemes que s’emporten els dos protagonistes quan se’n van cap a casa. No, Quarry no és original, la història l’hem pogut veure molts cops tant al cinema com a la televisió, però el que fa Quarry és explicar-ho d’una manera diferent.

Resumint, els dos primers capítols de Quarry (la primera temporada constarà d’un total de vuit capítols) prometen una sèrie molt més interessant del que podria semblar veient només els 20 primers minuts del capítol pilot. Mireu-la, opineu i al final en parlem.

Una de les sèries que ha tingut més èxit de Cinemax, la marca blanca d’HBO, ha estat Banshee, la sèrie conduïda per Greg Yaitanes i que uns quants bastards hem defensat sempre. Sí, Cinemax té més sèries, però cap li ha funcionat tan bé com Banshee. Strike back és, de moment i sense tenir en compte Banshee, la que …

Comments are closed.