MENU

10 octubre, 2016 Comentaris tancats a Instints maternals a 'Tallulah' Visualitzacions: 992 Cinema Jordi Taulats

Què és la maternitat? És donar a llum una criatura i deixar que creixi? És protegir-la, tot i que es cregui que no s’ha de protegir? És deixar que cometi errors i n’aprengui i mirar d’evitar que els cometi? Tothom pot ser mare? Aquests pensaments segurament li deurien passar pel cap a Sian Heder, guionista de …

Instints maternals a 'Tallulah'

tallulah-ellen-page-juno-allison-janney-sian-heder-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-critica

Què és la maternitat? És donar a llum una criatura i deixar que creixi? És protegir-la, tot i que es cregui que no s’ha de protegir? És deixar que cometi errors i n’aprengui i mirar d’evitar que els cometi? Tothom pot ser mare?

Aquests pensaments segurament li deurien passar pel cap a Sian Heder, guionista de diversos capítols de la sèrie Orange is the new black, en la seva etapa de mainadera, mentre veia com hi havia mares que potser no ho havien de ser. De fet, tothom ha arribat a pensar alguna vegada que aquella mare que ens hem creuat pel carrer, aquella dona que hem vist a les notícies, no hauria d’haver estat mai mare.

tallulah-ellen-page-juno-allison-janney-sian-heder-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-criticaDoncs Sian ha fet servir tota la seva experiència per dirigir Tallulah, la nova producció de la cadena Netflix. En aquest film ens mostra la Tallulah (una sempre agradable i desenfadada Ellen Page), una rodamón que viu a la seva furgoneta i que per accident es troba fent de mainadera de la filla de la Carolyn (Tammy BlanchardThe invitation), una dona amb una depressió greu abocada a la beguda i que només busca rescabalar-se del seu marit, absent des que van tenir la criatura. Veient com la Carolyn desatén la seva filla, la Tallulah, o Lu per als amics, decideix emportar-se-la i acaba a casa de la Margo (Allison Janney, Masters of sex), la mare del seu antic xicot i de qui fa dos anys que no sap res.

tallulah-ellen-page-juno-allison-janney-sian-heder-netflix-critiques-cinema-pel·licules-cinesa-pelis-films-series-els-bastards-criticaA partir d’aquí el film gira al voltant dels tres mons contraposats: el de la mare absent i que només pensa en ella, el de la mare que ha perdut tot contacte amb el seu fill i el de la mare primerenca que no sap res de la maternitat però que ha viscut intensament.

Cal destacar la química que desprenen les dues actrius principals, Ellen Page i Allison Janney, química que ja desprenien a Juno (Jason Reitman, 2007).

Netflix ens ofereix una història ben narrada i amb bones interpretacions. Els personatges i els diàlegs es barregen el punt just per donar-nos unes dosis de drama i comèdia. Tot i que no ens expliquen res que no hàgim vist en un film d’Antena 3 d’un diumenge a la tarda, Sian Heder, Ellen Page, Allison Janney i Tammy Blanchard ho fan d’una manera entretinguda, amena i sense el final clàssic de Hollywood que ens podríem esperar.

Què és la maternitat? És donar a llum una criatura i deixar que creixi? És protegir-la, tot i que es cregui que no s’ha de protegir? És deixar que cometi errors i n’aprengui i mirar d’evitar que els cometi? Tothom pot ser mare? Aquests pensaments segurament li deurien passar pel cap a Sian Heder, guionista de …

Comments are closed.