MENU

26 octubre, 2016 Comentaris tancats a La setmana gran del cinema fantàstic i de terror Visualitzacions: 1447 Cinema Jep Soler

Tots aquells que heu pensat que avui parlaria del festival de Sitges, «os damos una aplauso y dejamos que os vayáis». La setmana més gran del cinema fantàstic i de terror se celebra a Girona i es diu Acocollona’t. Visca Sitges, però Girona més! Enguany les dates ens han sigut propícies per poder fer el …

La setmana gran del cinema fantàstic i de terror

acocollonat-2016Tots aquells que heu pensat que avui parlaria del festival de Sitges, «os damos una aplauso y dejamos que os vayáis». La setmana més gran del cinema fantàstic i de terror se celebra a Girona i es diu Acocollona’t. Visca Sitges, però Girona més!

Enguany les dates ens han sigut propícies per poder fer el millor Acocollona’t de la història. Començarà el 28 d’octubre i s’acabarà el 6 de novembre. Us faig cinc cèntims de la programació:

Inauguració: 28 d’octubre als cinemes Albèniz Plaça, allà veurem curts fora de competició. Perquè, sí senyors, aquest és l’únic festival de cinema de Girona que dóna premis en metàl·lic, que vol dir que hi ha diners, pasta, calés, com preferiu. I en la inauguració veureu aquells treballs que no poden, per diversos motius, optar als premis econòmics però que tenen gran qualitat i ens mereixem, els espectadors, poder gaudir-ne.

La resta de la programació us la plantejo per seccions:

AcocoExprés: el concurs de curts filmats en només vint-i-quatre hores començarà el dia 29 d’octubre, a les 10.00 del matí, al Museu del Cinema per recollir la normativa d’enguany i s’hauran d’entregar l’endemà al mateix lloc a la mateixa hora. Els guanyadors es comunicaran el dia 6 de novembre a la gala final.

AcocoCurts: secció oficial a concurs al millor curt a competició. Els dies 3, 4, i 5 de novembre a les 20.30 els podeu veure als Albèniz Plaça. Els premiats també els sabrem el dia 6 a la gala final de La Mercè.

acocovermutAcocoXerrades: aquest any s’han ampliat les xerrades, per una banda a la Llibreria 22 gaudirem d’una conversa entre el nostre Callahan i Daniel Genís d’El Biblionauta, el 4 de novembre, i parlaran de monstres literaris i el seu pas al cel·luloide. A més, el dia 29 d’octubre al Museu del Cinema farem una xerrada amb el títol El zombi neix o es fa?, amb Xevi Vila, autor d’Alerta Z: Ebola, Jordi Camps, el boss d’Els Bastards, i Jordi Martínez, organitzador de la ZombiWalk. Quan acabem de xerrar farem un vermut gràcies a la col·laboració del Grup Boira. També es vol aprofundir en l’univers de la ciència-ficció, i per això el dia 2 de novembre a les 20.30 conversaran Miquel Barceló, autor de Ciencia ficción: nueva guía de lectura, David Ruiz, escriptor de l’obra El crit de les ultracoses, Eloi Puig, president de la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia,  i Ignasi Arbat, director i conductor del programa de ràdio Ningú és perfecte. Quan s’acabi la xerrada es projectarà un film escollit pels seguidors de Facebook i de Twitter del festival.

zombi-walk-acocollonatZombiWalk: l’acte més vistós i multitudinari del festival es farà, com sempre, el dia 31 d’octubre. A partir de les quatre ens podrem maquillar a la plaça del Vi, amb concentració a les sis i fer una passejada per la ciutat, amb una festa al final del trajecte.

Ja ho veieu, una setmana preparada per gaudir de valent parlant de cinema, veient bona qualitat de curts i pel·lícules, i emplenant la ciutat d’amants del terror i el fantàstic. Una setmana de fires i festes on el cinema també hi té cabuda. Trobareu algun festival de cinema millor que aquest? Segur que no! #TotsSomAcocollonat. Visiteu la pàgina oficial del festival i així no us enredarà ningú! ACOCOLLONA’T

Tots aquells que heu pensat que avui parlaria del festival de Sitges, «os damos una aplauso y dejamos que os vayáis». La setmana més gran del cinema fantàstic i de terror se celebra a Girona i es diu Acocollona’t. Visca Sitges, però Girona més! Enguany les dates ens han sigut propícies per poder fer el …

Comments are closed.