MENU

4 novembre, 2016 Comentaris (0) Visualitzacions: 986 Especial Black Mirror, Sèries Jordi Camps

Men against fire (La ciència de matar) és, segurament, un dels episodis més fluixos de la tercera temporada d’aquesta magistral sèrie que és Black mirror. Tot i així, com a tot conte terrorífic (en el seu espectre més ampli), hi hem trobat el seu què. Ni que sigui perquè, a palletes entre Els Bastards, m’ha …

'Black mirror' S03E05: 'Men against fire', soldats universals

black-mirror-3x05Men against fire (La ciència de matar) és, segurament, un dels episodis més fluixos de la tercera temporada d’aquesta magistral sèrie que és Black mirror. Tot i així, com a tot conte terrorífic (en el seu espectre més ampli), hi hem trobat el seu què. Ni que sigui perquè, a palletes entre Els Bastards, m’ha tocat comentar-lo, en destacarem alguna de les seves virtuts.

El leitmotiv, la deshumanització, torna a planar a la història, en aquest cas sota l’embolcall del gènere del drama bèl·lic. I com marca la pauta: res no és el que sembla. L’episodi ens posa a la pell d’un soldat recentment entrenat per entrar en acció (Stripe), a priori per posar pau com ho farien els Cascos Blaus en una zona de conflicte entre uns refugiats establerts en un camp de concentració al bosc i uns sense papers. Aviat descobrim que a aquests últims els anomenen escarabats i que són uns éssers inquietants que amenacen la convivència i l’ordre establert a un món que, presumim, és força miserable.

black-mirror-01-1El protagonista, com la resta de companys de la missió, són màquines de matar capacitades teconològicament a través d’implants de sofisticar el combat. Un supersoldat el qual la teconologia d’aquest futur proper és capaç d’alliberar les seves tensions emocionals fins al punt que té la dona més exhuberant i somiada que us pugueu imaginar (talment com si sorgís d’un anunci de contactes). Tot, com presumim, no és més que un engany. Una màscara perquè els soldats universals del futur segueixin més les passes de Dolph Lungren que no pas les de Van Damme, com li passa a Stripe.

black-mirror-recensione-serialfreaks-305-810x377Jacob Verbruggen, el realitzador de l’episodi, no sap com fer quallar tot aquest bon plantejament argumental i ofereix un episodi irregular, molt telefilmesc, en el mal sentit de la paraula. El principal problema és que no aconsegueix que ens identifiquem amb el protagonista, ni que tinguem empatia de les seves emocions ni molt menys de les víctimes, a les quals apenes coneixem. Atrocitats envers un enemic imaginari  (els escarabats) que tenen un aire orwellià. I només per això ja val la pena abraçar l’antibel·licisme que ens volen vendre.

Contineu enganxats a la pantalla. Charlie Brooker ens depara més sorpreses…

 

Men against fire (La ciència de matar) és, segurament, un dels episodis més fluixos de la tercera temporada d’aquesta magistral sèrie que és Black mirror. Tot i així, com a tot conte terrorífic (en el seu espectre més ampli), hi hem trobat el seu què. Ni que sigui perquè, a palletes entre Els Bastards, m’ha …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.