MENU

12 desembre, 2016 Comentaris tancats a ‘Incorporated’, quan el futur és el present Visualitzacions: 1177 Sèries Jep Soler

Títol


Director


Actors

La sinopsi d’aquesta sèrie produïda per Ben Affleck i Matt Damon  no sembla que ens parli d’una història de ciència-ficció, si no ens fixem en el detall que l’acció passa més enllà del 2070. El món està regit per les corporacions multinacionals que basen les polítiques en els seus interessos econòmics. La societat està dividida …

‘Incorporated’, quan el futur és el present

syfy-incorporated-david-alex-pastorLa sinopsi d’aquesta sèrie produïda per Ben Affleck i Matt Damon  no sembla que ens parli d’una història de ciència-ficció, si no ens fixem en el detall que l’acció passa més enllà del 2070. El món està regit per les corporacions multinacionals que basen les polítiques en els seus interessos econòmics. La societat està dividida entre dos estatus impossibles de connectar, els rics i els pobres estan tan allunyats que només tenen contactes esporàdics anecdòtics. En aquest escenari s’hi desenvolupen trames polítiques, d’espionatge, de poder i de venjança.

Han creat la sèrie, i han dirigit els dos primers episodis, els nostrats germans Pastor. La seva carrera cap a Hollywood va ser meteòrica, ots dos s’havien iniciat fent curtmetratges de molta qualitat, sobretot Larutanatural (2004). Es van estrenar amb Infectados (Carriers(2009), un film més que digne en què ja exploraven la seva temàtica preferida: el món està en perill per culpa d’una pandèmia. A Infectados (Carriers) era un infecció, a la seva següent pel·lícula, la decebedora Los últimos días (2013), una agorafòbia global i a Incorporated, el canvi climàtic. Tots aquests perills creen a la societat aliances per sobreviure però també venjances i ganes de poder. Diuen que a Incorporated volen mostrar aquesta diferència social i el canvi de polítiques globals que privatitzen tots els serveis públics. Per això us comento que no sembla una sèrie de ciència-ficció, perquè aquestes coses ja fa temps que passen, i encara que ens avisin des de Syfy, sembla que la cosa no canviarà.

screen_shot_2016-07-23_at_10-16-59_pm-1El pilot d’Incorporated està ben construït, una presentació de personatges òptima i sense gaires complicacions, les coses clares, deixant una mica de misteri per més endavant, la dosi d’acció necessària i uns ambients futuristes creïbles. Tot i que algun dels protagonistes estan un pèl forçats els hem de donar una oportunitat, ja que amb només quaranta minuts no ens els podem carregar, no? Per buscar-hi algun símil cinematogràfic, i sent generós, Incorporated recorda l’estètica de Gattaca (1997), sobretot quan han d’entrar a la feina, i també a In time (2011), per l’espionatge i la intrusió dels menys afavorits en el món dels rics poderosos. Curiosament els dos films són creació del gran Andrew Niccol, si la sèrie és la meitat d’interessant que les seves pel·lícules haurem de seguir de prop aquesta creació dels germans Pastor.

La sinopsi d’aquesta sèrie produïda per Ben Affleck i Matt Damon  no sembla que ens parli d’una història de ciència-ficció, si no ens fixem en el detall que l’acció passa més enllà del 2070. El món està regit per les corporacions multinacionals que basen les polítiques en els seus interessos econòmics. La societat està dividida …

Títol


Director


Actors

Comments are closed.