MENU

28 desembre, 2016 Comentaris tancats a ‘Michelle i Obama’, com serà la jubilació dels bastards? Visualitzacions: 1317 Cinema Víctor Gonzàlez

Títol


Director


Actors

Normalment quan els presidents del país més poderós del món es retiren, escriuen les seves biografies (Bill Clinton), passen el temps a Bel Air per ordenar la Presidential Library a Simi Valley, California (Ronald Reagan) o pinten quadres horrorosos del seu gos Barney (George W. Bush). Ara que el senyor Barack Obama marxa de la …

‘Michelle i Obama’, com serà la jubilació dels bastards?

Normalment quan els presidents del país més poderós del món es retiren, escriuen les seves biografies (Bill Clinton), passen el temps a Bel Air per ordenar la Presidential Library a Simi Valley, California (Ronald Reagan) o pinten quadres horrorosos del seu gos Barney (George W. Bush).

Ara que el senyor Barack Obama marxa de la Casa Blanca, per deixar-hi entrar el bufó Donald Trump, s’ha presentat el film Michelle & Obama, traducció espantosa del títol original Southside with you, que fa referència a la zona del South Side de Chicago, on va viure Obama quan formava part de la plantilla de la companyia Sidley & Austin amb Michelle Robinson, la seva futura muller.

Southside with you és un drama romàntic autobiogràfic i el primer film de Richard Tenne. Ens explica la història de la primera cita entre Obama i Michelle i la càmera fa el mateix que Richard Linklater, seguir la parella pels carrers del South Side de Chicago en aquest cas, però, amb un aire de biopic Estrenos TV massa evident i un pols narratiu molt allunyat del Linklater que tots coneixem, tot i les creïbles interpretacions de Parker Sawyers (Obama) i Tika Sumpter (Michelle).

És interessant l’escena de l’assistència dels dos protagonistes a l’estrena de Do the right thing, de Spike Lee, amb els seus conflictes racials i el primer petó que es fa la parella davant de la icònica cadena de gelats Baskin Robbins, tan present i popular a la ciutat de Chicago.

I jo em pregunto, després d’haver vist aquest film tan descafeïnat, quina rutina portaran els bastards quan es retirin del blog? Pintar quadres de les botigues del carrer Nou? Jugar amb ninots Lego per endevinar els nostres films preferits dels vuitanta? Col·leccionar papallones dissecades? Totes aquestes preguntes i més em vénen a la ment i em preocupen de debò. Potser haurem de crear un concurs de passejada lisèrgica d’avis amb bicicletes BMX vintage pel parc de la Devesa de Girona, per recordar amb nostàlgia els protagonistes d’E.T., Els goonies o American flyers.

Tot són idees. Anem-hi pensant.

Normalment quan els presidents del país més poderós del món es retiren, escriuen les seves biografies (Bill Clinton), passen el temps a Bel Air per ordenar la Presidential Library a Simi Valley, California (Ronald Reagan) o pinten quadres horrorosos del seu gos Barney (George W. Bush). Ara que el senyor Barack Obama marxa de la …

Títol


Director


Actors

Comments are closed.