MENU

24 febrer, 2017 Comentaris tancats a ‘Goliath’ , el post-noir de Billy Bob Thorton Visualitzacions: 1038 Sèries Víctor Gonzàlez

Títol


Director


Actors

  Explicar bones i senzilles histories no costa res, sobretot si els guionistes són bons i no emboliquen molt la troca quan veuen que no cal. Aquest és el cas de Goliath, sèrie d’ Amazon Prime, estrenada  el passat octubre del 2016 i que ha arribat a l’estat espanyol aquest mes de febrer. Drama legal, …

‘Goliath’ , el post-noir de Billy Bob Thorton

 

Explicar bones i senzilles histories no costa res, sobretot si els guionistes són bons i no emboliquen molt la troca quan veuen que no cal. Aquest és el cas de Goliath, sèrie d’ Amazon Prime, estrenada  el passat octubre del 2016 i que ha arribat a l’estat espanyol aquest mes de febrer.

Drama legal, seguint les petjades de The Night Of , Goliath té la qualitat dels drames judicials de John Grisham, amb perdedors com a protagonistes. Aquesta vegada és Billy Bob Thorton el qui apareix, encarna a Billy McBride, un alter ego descafeïnat de Henry Chinaski, el personatge trash de Charles Bukowski. Billy McBride viu com Chinaski a un motel brut de mala mort a Venice Beach. Advocat d’èxit de jove, portava més de vint casos a la vegada, però ara, envellit i cansat, es dedica a beure a bars ronyosos, fumar com un desgraciat i amargar-se pel divorci de la seva dona, interpretada per la Maria Bello, que l’ha deixat per una altra fèmina, cansat de tanta testosterona pansida.

McBride pateix també apnea, aspecte que l’apropa molt al John Turturro de The Night Of, personatges turmentats per un problema físic que no els deixa viure, i que van avançant amb molta dificultat, com velles tortugues, en un món del qual ja no pertanyen.

D’actors superlatius en trobareu molts a la sèrie; William Hurt, Molly Parker o Sarah Wynter, secundaris magnífics que ajuden a embastar una trama vista mil vegades però que la converteixen en interessant, sobretot per l’atmosfera de cinema negre dels 40 d’aquell vell Hollywood que tant estimem, un LA noir eficaç tipus El sueño eterno (1946) o Perdición (1944) i que recordem va rebufar amb dos magnífics films els anys 70 que s’assemblen molt a Goliath. Parlo d’Un largo adiós (1973) de Robert Altman o Chinatown (1974) de Roman Polanski, amb l’etiqueta modernitzada del neo-noir.

Goliath és el personatge de William Hurt, que en aquest cas té la ben cara cremada com el carbó. David és la figura de Billy Bob Thorton, eficàcia assegurada. Us l’empassareu en un dia, si disposeu de tot un dia, és clar. Estem potser davant del tret de sortida d’un fenomen post-noir al món de les sèries però no podem assegurar-ho del tot. De moment a gaudir de Goliath, que val molt la pena. Gràcies Amazon Prime Video. Sou molt grans i sabeu fer les coses ben fetes.

  Explicar bones i senzilles histories no costa res, sobretot si els guionistes són bons i no emboliquen molt la troca quan veuen que no cal. Aquest és el cas de Goliath, sèrie d’ Amazon Prime, estrenada  el passat octubre del 2016 i que ha arribat a l’estat espanyol aquest mes de febrer. Drama legal, …

Títol


Director


Actors

Comments are closed.