MENU

24 abril, 2017 Comentaris tancats a Un paio curiós Visualitzacions: 1540 General Jep Soler

Títol


Director


Actors

Xavier Vila Coll, així el trobareu a Amazon quan compreu les seves històries, és un paio curiós, en el bon sentit de la paraula, desprèn curiositat.

Un paio curiós

Hipnotitzat. Així és com vaig quedar la primera vegada que vaig veure el quadre de Francisco de Goya Lucientes anomenat Saturn devorant un fill. Estava transitant per la llarga obscuritat de l’adolescència, fascinat per les històries d’Edgar Allan Poe gràcies a les pel·lícules de Roger Corman, descobrint que la mort és inevitable i experimentant aquells canvis de caràcter. Es veu que es cosa de les hormones, que gestionava com bonament podia, és a dir, malament. Els ulls de Saturn, famèlics i plens d’ànsia, fan esgarrifar perquè saps que es menja el seu propi fill per salvaguardar el seu poder, per no ser destronat. Em ve al cap la frase que diu que “els fills, quan són petits, te’ls menjaries a petons, i quan són grans et sap greu no haver-ho fet.” Saturn devia ser fan de Montilla: “Fets, i no paraules.”

Parlo de Goya i d’una de les seves pintures negres perquè l’amic (de Facebook, de l’Acocollona’t i d’Els Bastards) Xevi Vila ha escrit un magnífic conte (La Quinta del Sordo) sobre l’origen d’aquestes pintures. Amb l’estil i el ritme àgil que ja va demostrar amb la novel·la Alerta Z – Ébola, Xevi Vila explora la interioritat d’un geni sord i malalt que viu aïllat entre les parets d’una gran mansió, tot i que la seva autèntica presó és el silenci etern de l’exterior, que combina amb unes inquietants veus interiors.

Xavier Vila Coll, així el trobareu a Amazon quan compreu les seves històries, és un paio curiós, en el bon sentit de la paraula, desprèn curiositat. L’interessen moltes coses, n’opina i no s’amaga del que pensa, cosa que avui dia és digne d’elogi. El podeu trobar a Twitter discutint (no pas barallant-se) amb tot aquell que li toqui el crostó per ser català o antitaurí, per exemple, i també el podeu veure ben enamorat, fascinat per la música heavy o jugant amb el gos. En definitiva, una persona normal que escriu bé i que té bones idees. Un escriptor a descobrir per aquells que no el conegueu i a qui espero poder presentar la segona part d’Alerta Z – Ébola mentre tornem a parlar de tot l’univers dels zombis envoltats d’amics fent un vermut.

Xavier Vila Coll, així el trobareu a Amazon quan compreu les seves històries, és un paio curiós, en el bon sentit de la paraula, desprèn curiositat.

Títol


Director


Actors

Comments are closed.