MENU

6 juny, 2017 Comentaris (2) Visualitzacions: 3339 Cinema, Sèries Jordi Taulats

Títol
FilminCat

Pel·lícules destacades
La propera pell, Moonlight, Train to Busan, Loving, Lion

Sèries destacades
Merlí, The Durrels in Corfu, Charité, Fatal News, Sí, Primer Ministre
FilminCat és la primera plataforma de VOD de pel·lícules, sèries i documentals íntegrament en català.

FilminCat, cinema a la carta català i en català

Divendres 26 de maig. Segurament dec estar veient una sèrie. Sona el to de notificacions al mòbil. El miro. Un mail al compte de correu d’Els Bastards. Eps! Que s’ha equivocat algú? Corro a llegir el mail, no fos cas que per alguna estranya raó s’esborrés. Els senyors de Filmin ens conviden, el divendres 2 de juny, a la presentació de FilminCat.

Pareu màquines! Sembla que hi ha algú que ens té en consideració. Ja ho diem: estem més ben considerats a fora que a casa. Naturalment que hi anirem i no trigo gens a donar-los la resposta, no sia que se’n desdiguessin o que s’adonessin de l’error.

Així que arriba el divendres 2 i el boss Camps i un servidor ens desplacem cap a la capital. Quina emoció. Arribem puntuals i, primera sorpresa agradable: trobem aparcament a la primera i ben bé davant de l’antiga Fàbrica Moritz, el lloc on es fa la presentació. Després de mirar i remirar que la plaça de zona blava on hem aparcat no hi sigui prohibit aparcar i de pagar, catalanament, els 4 euros per dues hores, entrem a la fàbrica Moritz, un lloc ben bonic i molt ben rehabilitat.

Amb poc més de 10 minuts de retard, arriba el conseller Santi Vila i es pot començar la presentació. Tots els mitjans radiofònics, televisius, de premsa convocats i altres organismes convidats, com ara l’Acadèmia de Cinema Català (representada per la seva presidenta, Isona Passola), prenen lloc. Nosaltres ens quedem al final de tot, mirant de passar desapercebuts, no fos cas que els guardaespatlles del conseller de Cultura ens veiessin i ens fessin fora del local.

Comença a parlar Joan Carles Tous, un dels fundadors de Filmin, i ràpidament se’ns posa a la butxaca perquè el primer que fa és agrair la tasca del malaurat Carles Capdevila, un dels impulsors de la idea que ens està a punt de presentar. I entre ell i l’altre fundador de Filmin, Jaume Ripoll, ens van desglossant la idea de què volen que sigui FilminCat:

FilminCat és la primera plataforma de VOD (Video On Demand, o el que ve a ser el mateix i en català, vídeo a la carta) de pel·lícules, sèries i documentals íntegrament en català. Això vol dir que tots els títols estaran traduïts i/o doblats i/o subtitulats en català. I per fer-ho comencen amb un catàleg de 1.500 títols (que setmanalment anirà creixent) amb èxits com Moonlight o The Handmaid, les últimes produccions catalanes, com La propera pell o La mort de Louis XIV, sèries de televisió europees com ara The Durrels in Corfu, de la BBC, o Charité, la sèrie més vista aquest any a Alemanya, a més d’una gran oferta de documentals. El cinema que s’hi pot veure és, sobretot, cinema d’autor europeu, però sense perdre de vista les bones produccions que es fan a Hollywood. Una de les altres fites que s’han imposat és la de poder donar sortida a aquelles pel·lícules catalanes que no han trobat distribució.

FilminCat està disponible per a mòbils, tauletes, ordinadors, AppleTv, AndroidTv i Chromecast. Té un preu des de 8 euros mensuals que permet accedir a tot el seu catàleg a excepció dels que estiguin marcats amb un diamant. Tot i així, si no voleu fer-vos-en subscriptors i, esporàdicament voleu accedir a algun dels seus títols, donen la possibilitat de llogar-los amb un termini de 72 hores per poder veure’l tants cops com es vulgui.

S’acaba la presentació. El boss Camps i un servidor aprofitem per abusar de l’hospitalitat i generositat de Moritz cardant-nos una cervesa a costa de Filmin i enfilem el camí cap a casa. Ara toca provar FilminCat i estar atent a no trobar-nos cap gall dindi!

FilminCat és la primera plataforma de VOD de pel·lícules, sèries i documentals íntegrament en català.

Títol
FilminCat

Pel·lícules destacades
La propera pell, Moonlight, Train to Busan, Loving, Lion

Sèries destacades
Merlí, The Durrels in Corfu, Charité, Fatal News, Sí, Primer Ministre
2 comentaris to FilminCat, cinema a la carta català i en català

  1. […] d’aquesta ja en vaig fer un article el dia de la seva presentació. Pel·lícules i sèries actuals en VOSC, centrada sobretot en cinema d’autor europeu. Per […]

  2. […] res a veure amb les grans plataformes americanes. Més aviat, FilmStruck competirà directament amb Filmin o amb MUBI, tot i que aquestes dues plataformes, malgrat oferir un contingut similiar, tenen les […]