MENU

7 juny, 2017 Comentaris (1) Visualitzacions: 2129 Sèries Jep Soler

Títol
Born to Kill

Creador
Kate Ashfield, Tracey Malone

Actors
Romola Garai, Jack Rowan i Daniel Mays
Born to Kill és una minisèrie britànica –tornem a gaudir de bones interpretacions i factura exquisida– que explica la història d’un jove que té un comportament exemplar però que amaga un assassí en potència.

Puntuació

6

‘Born to Kill’, l’espòiler està en el títol

És ben coneguda la meva obsessió per la violència, n’he parlat tantes vegades en aquest espai que si en fes un recull podria fer-ne una tesi bastarda. Dec tenir un imant que atreu totes les pel·lícules i sèries que parlen del tema, i aquesta vegada el títol no m’enganyava, tot al contrari, em posava amb safata un nou producte per tornar a parlar de l’origen del mal, del perquè de tot plegat: el psicòpata es fa o neix?

Born to Kill és una minisèrie britànica –tornem a gaudir de bones interpretacions i factura exquisida– que explica la història d’un jove que té un comportament exemplar però que amaga un assassí en potència. En Sam (Jack Rowan) viu amb la seva mare, una jove infermera de cures pal·liatives, i és un noi molt amable, ben educat, que gaudeix cuidant les persones que estima i fa voluntariat a l’hospital, llegint i acompanyant els malalts. A l’escola no dona problemes a ningú, és un bon company i defensor de les injustícies. Tot és una façana. En Sam és una persona sense empatia, que gaudeix del dolor aliè, que no té cap sentiment cap a la mort ni sent cap mena de pena per la injustícia. Ha après a representar el paper que toca a cada moment, és un crac de la interpretació. M’encanta quan s’exigeix somriure unes quantes vegades al dia, perquè hi ha un benefici darrere de cada somriure, perquè hi surt guanyant si mostra una cara amable. El seu pare és mort i s’inventa una història sobre el moment de la pèrdua, perquè sigui tan dramàtica que tothom que ho escolti senti admiració per ell. El que no sap és que el seu pare està tancat a la presó i la mare li amaga aquesta informació perquè té por que el fill es torni un psicòpata com el pare, no vol que la influència paterna pugui canviar el fill. La pobra mare desconeix que la psicopatia s’hereta (segons la sèrie) i el gen de la violència es transmet sense aturament i crea assassins nous i despietats. Per acabar-ho d’adobar, les noves generacions perfeccionen els crims perquè tenen més intel·ligència i recursos.

Com que és un tema molt recurrent en els meus posts no tornaré a parlar de les pulsions de Freud (que aquí apareixen explícitament i anem transitant per la mort i l’amor de manera sublim), ni de Rousseau, ni de Lorenz, ni de la societat controladora o promotora de la violència, sinó que us deixo un parell d’enllaços per als que sigueu persones curioses en el tema i recordeu les meves teories: Violència econòmica, Som violents per naturalesa?, Cinema gore per Tarats,The Purge, La violència segons winterbottom (el meu primer post als Bastards!).

Puntuacio

6

Born to Kill és una minisèrie britànica –tornem a gaudir de bones interpretacions i factura exquisida– que explica la història d’un jove que té un comportament exemplar però que amaga un assassí en potència.

Títol
Born to Kill

Creador
Kate Ashfield, Tracey Malone

Actors
Romola Garai, Jack Rowan i Daniel Mays
Un comentari a ‘Born to Kill’, l’espòiler està en el títol

  1. Joan ha dit:

    Comparteixo plenament la teva condemna d’aquesta violència extrema que veiem, que és gratuïta. Parlant del teu tema voldria afegir dos comentaris: aquest film que als EUA o no es veurà o només a la Tele, tracta dels psicòpates criminals, un tema gravíssim de la justícia i la psiquiatria moderna. N’hi molts. La majoria no asassinen per por de les conseqüències, però miren de fer el mateix dintre la policia o l’exèrcit. Recordes el Dexter? I no hi ha absolutament res a fer, sinó tancar-los per sempre. El segon comentari, és que potser no cal preocupar-se sempre per l’espòiler. Hi ha molta gent que quan compra un libre, comença llegint la darrera pàgina. El gran dramaturg Bertolt Brecht escrivia sempre una sentència sumaritzant l’acció al començament de cada escena. Els lectors de novel·les històriques coneixen sempre el final. Per a un bon espectador es tracta sempre de saber com s’arriba al desenllaç. Felicitats pel web que fa pensar i endavant