MENU

15 juny, 2017 Comentaris tancats a ‘Ai Pá! La fragoneta!’ Visualitzacions: 1867 Cinema Jep Soler

Títol
Trespass Against Us

Director
Adam Smith

Actors
Michael Fassbender, Brendan Gleeson
Trespass Against Us és una pel·lícula que porta a la reflexió sobre les tradicions, el canvi cultural i l’educació. Que més es pot demanar? A més ens ho vesteixen amb acció i diversió

Puntuació

6

‘Ai Pá! La fragoneta!’

Són nòmades, tenen les seves pròpies lleis, expliquen la història a la seva manera i l’eix vertebrador de tot plegat és la família. No necessiten que hi vagin els altres a dir-los què han de fer i com han de viure. Només faltaria! Si sempre ho han fet així, per què han de canviar? Perquè uns senyorets de ciutat o el govern ho diuen? Com si els de fora sabessin el que és bo per a tothom millor que ells mateixos. N’hi ha per tot arreu i de tot tipus. A la Gran Bretanya també. Ens ho ensenyaven a la sèrie Peaky Blinders i a Snatch (Guy Ritchie, 2000), per exemple.

Ara que els tenim situats, parlem d’educació. I no la reglada per llei que es dona a les escoles, sinó a l’educació familiar, als valors que es transmeten des de casa. Eden Lake (2008) n’és una mostra brutal, tant pel contingut com per la posada en escena. Què passa quan aquest sistema familiar i educatiu perilla? Calen temps de canvi? D’això en parla Trespass Against Us (2016), d’Adam Smith, amb Michael Fassbender i Brendan Gleeson, de la lluita per continuar amb una cultura que a ulls de la societat establerta està obsoleta. I no només una lluita cap als de fora, també una batalla interna perquè les noves generacions no tinguin intenció de canviar. Trespass Against Us és una pel·lícula que porta a la reflexió sobre les tradicions, el canvi cultural i l’educació. Què més es pot demanar? A més, ens ho vesteixen amb acció i diversió, amb unes més que notables escenes de persecució automobilística, que sempre són d’agrair.

M’agradaria recordar, per a aquells despistats que no l’hagin vist, una pel·lícula que va dividir la crítica mundial, uns la consideraven una meravella i altres, una presa de pèl. Beasts of the Southern Wild (Benh Zeiltlin, 2012) plantejava una situació massa repetida en la nostra societat: pel bé comú és necessària una acció que perjudica només uns quants habitants d’una zona. Aquesta població té les seves regles, normes i tradicions, per tant, la inserció de les persones a una societat amb regles completament diferents crearà divergències d’opinió, no tan irades com les dels crítics que van valorar el film, per sort.

 

Puntuacio

6

Trespass Against Us és una pel·lícula que porta a la reflexió sobre les tradicions, el canvi cultural i l’educació. Que més es pot demanar? A més ens ho vesteixen amb acció i diversió

Títol
Trespass Against Us

Director
Adam Smith

Actors
Michael Fassbender, Brendan Gleeson
Comments are closed.