MENU

27 juny, 2017 Comentaris tancats a El nou superheroi: el pare Kerrigan! Visualitzacions: 1846 Sèries Jep Soler

Títol
Broken

Creador
Jimmy McGovern

Actors
Sean Bean, Adrian Dunbar, Paula Malconson, Anna Friel, Muna Utaru.
Anem per parts, com diria Jack l’Esbudellador. En qualsevol història hi ha d’haver un escenari. En el cas de la sèrie en qüestió, Broken, l’acció es situa a Liverpool, en un barri obrer amb problemes econòmics a causa de la crisis i amb diferències socials evidents, com en tot barri de bon veí.

Puntuació

7

El nou superheroi: el pare Kerrigan!

En coneixem molts, de superherois, els que s’han parit en novel·les gràfiques de Marvel, DC o Bruguera, per anomenar-ne unes quantes, i també els que han nascut directament per al cinema, com l’amic David Dunn, protagonista d’Unbreakable (2000) o John Rambo, de Rambo: First Blood (1982). Tots ells, juntament amb els que us venen al cap, comparteixen elements indispensables per ser considerats superherois. Primer de tot han de fer alguna cosa important  per salvar les persones o la humanitat. També han de tenir algun poder poc habitual entre les persones normals i corrents, per això algú de vosaltres deu dubtar de la qualitat de super que he donat a l’amic Rambo. Si repasseu la saga veureu que l’exsoldat fa coses que no podríem fer cap de nosaltres, que només són pròpies d’ell i, si m’apureu, de Chuck Norris. En el panorama televisiu ha aparegut un nou personatge que els dona mil moltes a tots, el pare Kerrigan, a qui posarem el sobrenom del Supermossèn! Ara us explico per què.

Anem per parts, com deia Jack l’Esbudellador. En qualsevol història hi ha d’haver un escenari. En el cas de la sèrie en qüestió, Broken, l’acció es situa a Liverpool, en un barri obrer amb problemes econòmics a causa de la crisi i amb diferències socials evidents, com en qualsevol barri de bon veí. Com si es tractés d’un guió de Ken Loach ens mostra el patiment de les famílies que tenen dificultats per arribar a final, ja no de mes, sinó de dia. Agafa, fins i tot, referències del gran director anglès, se’ns mostra la importància d’un acte com la primera comunió i la necessitat de les famílies per poder vestir de manera adequada els seus fills, igual que a Raining Stones (1993). Hi ha més referències a l’univers de Ken Loach que anireu descobrint.

Ja tenim l’escenari, vegem l’enemic: el sistema. Tenim un malvat poderós, indestructible a priori, amb molts aliats, des de la policia fins a la justícia passant pels tristos funcionaris. Qui pot plantar cara a aquest sistema que martiritza els habitants del barri? El Supermossèn! Com a bon super-heroi també duu un vestuari adequat, quan és dia de festa es vesteix de color llampant, normalment verd, amb tocs grocs per donar més brillantor a la seva feina, però quan actua cos a cos contra el sistema es posa la roba de feina dura, vestit de color fosc amb només un indicador visual de la seva pertinència eclesiàstica, el collet de color blanc que li brilla a la part davantera del coll. Un collet que es treu i es posa quan necessita actuar, quan li demanen que participi. Com tots els superherois el pare Kerrigan (Sean BeanGame of Thrones) té un passat difícil que el turmenta dia i nit i que se li apareix quan menys s’ho espera. Per sort té l’ajuda del seu mestre, el pare Flaherty (Adrian DunbarLine Of Duty), que l’aconsella i li permet l’expressió de les seves pors. D’aquesta manera està preparat per ajudar les donzelles de la història: Roz (Paula Malconson, Ray Donovan), Cristina (Anna Friel, Marcella) i Helen (Muna Utaru), tres actrius que estan espectaculars, en uns papers complicats emocionalment: una d’elles farà tot el possible per mantenir els seus fills, l’altra voldrà posar fi a la seva vida perquè no veu cap futur  i la darrera, una mare que plorarà la mort injusta del seu fill. Ja ho veieu, Broken és una gran sèrie carregada d’emocions amb un superheroi d’allò més quotidià.

 

Puntuacio

7

Anem per parts, com diria Jack l’Esbudellador. En qualsevol història hi ha d’haver un escenari. En el cas de la sèrie en qüestió, Broken, l’acció es situa a Liverpool, en un barri obrer amb problemes econòmics a causa de la crisis i amb diferències socials evidents, com en tot barri de bon veí.

Títol
Broken

Creador
Jimmy McGovern

Actors
Sean Bean, Adrian Dunbar, Paula Malconson, Anna Friel, Muna Utaru.
Comments are closed.