MENU

10 juliol, 2017 Comentaris tancats a ‘Little Boy Blue’, aquesta és una història real Visualitzacions: 2172 Sèries Jep Soler

Títol


Director
Paul Whittington

Actors
Stephen Graham, Sinead Keenan, Brian F.O'Byrne
La policia vol resoldre el cas ràpidament, quant menys se’n parli millor, i la família dels assassins només volen intentar que els fills no en surtin perjudicats, amagant proves i creant falses coartades. I la família d’en Rhys?

Puntuació

6.5

‘Little Boy Blue’, aquesta és una història real

Una vegada vaig llegir en algun lloc que les pel·lícules, o sèries, que estaven basades en fets reals eren històries amb personatges més guapos que a la realitat. Potser sí que per atreure el públic ens farceixen la trama amb actors de bon veure, però el que no hem de descuidar és que allò que veiem no és ben bé ficció, l’essència real es manté. Si fos un capítol de Fargo començaria: «Aquesta és una història real. Els fets van succeir a Liverpool al comtat de Merseyside. A petició dels supervivents s’han canviat els noms dels personatges. Per respecte als morts la resta s’explica tal com va passar.» Fins i tot en aquest cas per respecte a la veritat s’han mantingut els noms reals. Little Boy Blue és una minisèrie de quatre capítols que explica l’assassinat de Rhys Jones, un nen d’onze anys aficionat i seguidor de l’Everton, així com la investigació per poder atrapar i jutjar els culpables.

Així, d’entrada, sembla una sèrie més sobre crims, policies i judicis, però té la virtut d’anar una mica més enllà. Ens situem a l’any 2008, en un barri tranquil, o ho sembla, amb famílies treballadores que porten els nens a l’escola i que juguen a futbol. La realitat és que a la zona hi ha una lluita de bandes juvenils pel territori on faran els seus negocis, sempre il·legals. Tothom ho sap, tant la policia com els pares, a més els components d’aquestes bandes no arriben a la majoria d’edat, són delinqüents de poc més de 15 anys que tenen l’extorsió i la venda de drogues com la seva manera de viure. Quan un dia, allò que en diuen danys col·laterals, una bala s’incrusta al petit cos d’en Rhys es comencen a mobilitzar totes les forces del barri. Però no pas per atrapar i condemnar els culpables, més aviat que cadascú mira pels seus interessos. Tothom sap qui són els assassins, d’això no hi ha dubte, només falta provar-ho. La policia vol resoldre el cas ràpidament, com menys se’n parli millor, i la família dels assassins només volen intentar que els fills no en surtin perjudicats, amagant proves i creant falses coartades. I la família d’en Rhys? Doncs ja us ho podeu imaginar: homenatjar el fill, buscar una explicació, transitar pel dolor, intentar girar full i obtenir algun tipus de  justícia que els ajudi a superar la mort del fill.

Excel·lent, com sempre en sèries britàniques, la interpretació de tots els personatges. M’agradaria destacar-ne dos, per una banda, Stephen Graham  en el paper del detectiu, tossut i perseverant que no pararà fins que tots els culpable, fins i tot els pares, acabin pagant pel que han fet. L’actor crea un personatge contingut però emotiu, que explota quan toca i que ens regala un final espectacular. Tots els recordarem com el Capone de Boardwalk Empire, però també el vam gaudir a The Secret Agent i Taboo, per exemple. L’actriu que broda el paper és Sinead Keenan, que interpreta la mare d’en Rhys, Mel Jones, segueix tots els patrons d’un procés de dol, i fa visible la irrealitat inicial, el dolor posterior i tot el camí que se segueix en aquestes situacions. Una altra recomanació d’una sèrie de la ITV britànica. Quins cracks aquesta gent!

 

Puntuacio

6.5

La policia vol resoldre el cas ràpidament, quant menys se’n parli millor, i la família dels assassins només volen intentar que els fills no en surtin perjudicats, amagant proves i creant falses coartades. I la família d’en Rhys?

Títol


Director
Paul Whittington

Actors
Stephen Graham, Sinead Keenan, Brian F.O'Byrne
Comments are closed.