MENU

2 agost, 2017 Comentaris tancats a Agafeu aire si voleu anar a veure ‘A 47 metros’ Visualitzacions: 2035 Cinema Jordi Taulats

Títol
In the Deep

Director
Johannes Roberts

Actors
Mandy Moore, Claire Holt, Chris Johnson, Yani Gellman, Santiago Segura i Matthew Modine
Aquesta pel·lícula ja comença malament, plena de tòpics: dues germanes, de vacances a Mèxic per tal que la gran oblidi que el seu xicot l’ha deixat, coneixen uns natius que les convencen de fer una immersió controlada entre taurons.

Puntuació

5

Agafeu aire si voleu anar a veure ‘A 47 metros’

D’ençà que el 1975 el mestre Spielberg (per més que dolgui a algun bastard) ens va fer entrar la por al cos a l’hora d’anar a la platja, que el cinema s’ha nodrit dels animals aquàtics. Per les pantalles de tot el món han anat desfilant balenes, piranyes, peixos pallassos, caimans, cocodrils i, sobretot, taurons, de totes les formes i mides: taurons petits, grans, gegants, mig tauró mig pop, intel·ligents, mecànics…

Ara que ha arribat l’estiu i, com era de suposar, ens ha arribat una altra entrega d’una colla de ganàpies que se’n van al mar i no se’ls acudeix res més que anar a nedar entre taurons amb un vaixell que necessita passar la ITV urgentment i dins una gàbia (suposadament antitaurons) que no té més rovell perquè no n’hi cap. Parlo d’A 47 metros (In the Deep).

Aquesta pel·lícula, dirigida per Johannes Roberts (El otro lado de la puerta) ja comença malament, plena de tòpics: dues germanes, de vacances a Mèxic perquè la gran s’oblidi que el seu xicot l’ha deixat, coneixen uns natius que les convencen per fer una immersió controlada entre taurons. Naturalment el cable que aguanta la gàbia es trenca i les dues germanes cauen 47 metres mar avall.

No he fet mai cap curs de buceig. El més a prop que hi he estat va ser quan era petit i anava a la platja del càmping El Delfín Verde, amb unes ulleres d’aigua i un tub que no sabia fer anar i sempre acabava empassant-me l’aigua del mar. Tot i això, no crec que s’hagi de ser un Jacques Cousteau per saber que, quan vas al mar, tota precaució és poca, i posar-te dins d’una gàbia totalment rovellada no és la millor idea que pots tenir, per més deprimit que estiguis perquè la teva parella t’ha deixat. Tampoc s’ha de ser un Phelps per saber que, com més et mous, més oxigen necessites, i si et trobes amb 47 metres d’oceà per sobre, envoltat de taurons blancs i sense recanvi d’oxigen, no et dediquis a fer sortides de la gàbia per anar a inspeccionar, home!

Aquestes són algunes de les situacions que viuen les protagonistes, Mandy Moore (Princesa por sorpresa) i Claire Holt (Chicas malas 2), acompanyades per un Matthew Modine com a estrella convidada. A 47 metros difereix molt d’Infierno azul (The Shallows, Jaume Collet-Serra) que vam veure l’any passat. Si en la del director català estàvem gairebé tota la pel·lícula amb tensió, a A 47 metros l’única tensió que tens és la de saber si el final és tal com te l’imagines o no… i sí, és el final que ja predius a mitja pel·lícula.

Si aquest estiu voleu anar al cinema no perdeu el temps amb A 47 metros. Aneu a veure Dunkerque en 70mm a la sala Phenomena de Barcelona, o Estiu del 1993 al cinema Truffaut, o qualsevol altra pel·lícula a qualsevol altra sala del país, però oblideu-vos d’A 47 metros.

Puntuacio

5

Aquesta pel·lícula ja comença malament, plena de tòpics: dues germanes, de vacances a Mèxic per tal que la gran oblidi que el seu xicot l’ha deixat, coneixen uns natius que les convencen de fer una immersió controlada entre taurons.

Títol
In the Deep

Director
Johannes Roberts

Actors
Mandy Moore, Claire Holt, Chris Johnson, Yani Gellman, Santiago Segura i Matthew Modine
Comments are closed.