MENU

7 agost, 2017 Comentaris tancats a ‘To the Bone’, terroríficament dura Visualitzacions: 2101 Cinema Jep Soler

Títol
To the Bone

Director
Marti Noxon

Actors
Lily Collins, Keanu Reeves, Lili Taylor, Carrie Preston, Liana Liberato, Brooke Smith, Kathryn Prescott, Ciara Bravo
Els trastorns alimentaris són molt greus, i així es reflecteix a To the Bone. Ja ens avisen, al principi de tot, que veurem situacions que ens poden pertorbar, i realment ho aconsegueix, convertint el film en una història terrorífica

Puntuació

6

‘To the Bone’, terroríficament dura

Existeixen el que molta gent en diu telefilms, que com el mateix nom indica són pel·lícules destinades a ser projectades a la televisió i que, per tant, tenen un pressupost més limitat, tant en la producció com en el doblatge, si ho comparem amb les grans produccions que es projecten en un cinema. De petits en dèiem EstrenosTV perquè així s’anomenava la capçalera que en precedia el visionat. Encara molts dissabtes i diumenges a la tarda podem veure que es programen a moltes cadenes televisives de la TDT. Actualment tenim uns quants productes cinematogràfics per a consumidors de vídeo a la carta –VOD (Video On Demand)–, de què ja vam parlar al blog fa un temps, dirigits als consumidors de plataformes diverses. Una d’aquestes, Netflix, ha començat a invertir des de fa un temps en pel·lícules de qualitat, com el cas de Okja que fins i tot va competir al festival de Canes, no exempta de polèmica amb l’amic Almodóvar a l’ull de l’huracà. També ens programen algun EstrenosTV, com per exemple To the Bone, un film menor, basat en fets reals, fins aquí compleix tots els requisits per ser un telefilm de migdiada, però amb la diferència de la qualitat argumental i el bon treball dels actors. En parlem una mica.

To the Bone (Hasta los huesos) està dirigida per la debutant Marti Noxon i interpretada per Lily Collins (filla de Phil Collins que forma part de l’univers bastard gràcies a American Psycho) i Keanu Reeves. Aquest drama aborda els problemes d’un grup de joves que tenen trastorns alimentaris diversos, com ara les famoses anorèxia i bulímia. La trama gira al voltant de l’Ellen, una noia de vint anys amb una evolució de la malaltia de llarga durada que ha rebut diversos tractaments, tots ineficaços. La visita a un nou terapeuta amb un plantejament diferent als tradicionals obre la porta a un recuperació física i mental. Els trastorns alimentaris són molt greus, i així es reflecteix a To the Bone. Ja ens avisen, al principi de tot, que veurem situacions que ens poden pertorbar, i realment ho aconsegueix, fet que converteix el film en una història terrorífica. Tots aquells que us vanaglorieu de ser empàtics potser val més que passeu d’aquesta pel·lícula, perquè tant si et poses en el lloc dels nois i les noies que tenen la malaltia, o en el de les mares que lluiten per ajudar les filles i els fills, o en el dels treballadors que veuen com l’esforç no té la recompensa esperada, patireu de valent.

Les històries de tots els personatges fan patir, sí, també fan plorar, i també fan pensar sobre els estereotips que giren al voltant d’aquests trastorns, de l’estigma d’aquestes malalties, de com en sembla de fàcil des de fora solucionar-ho i, en canvi, la màxima dificultat quan ho vius en primera persona. Destacaria dos detalls: les figures paternes desapareixen de l’equació i això hauria de preocupar perquè si està basat en experiències reals els pares no quedem gaire ben retratats. També la capacitat de la trama per deixar un regust d’optimisme després de tocar tots els temes més rellevants d’aquesta situació, sobretot les pàgines web que juguen un paper massa important en la proliferació de la malaltia i els trucs que són capaços de fer per continuar amb aquestes pràctiques. Si sou gaire aprensius i patidors feu un esforç i mireu To the Bone, és un bon aprenentatge, dur però necessari.

 

 

Puntuacio

6

Els trastorns alimentaris són molt greus, i així es reflecteix a To the Bone. Ja ens avisen, al principi de tot, que veurem situacions que ens poden pertorbar, i realment ho aconsegueix, convertint el film en una història terrorífica

Títol
To the Bone

Director
Marti Noxon

Actors
Lily Collins, Keanu Reeves, Lili Taylor, Carrie Preston, Liana Liberato, Brooke Smith, Kathryn Prescott, Ciara Bravo
Comments are closed.