MENU

11 agost, 2017 Comentaris (2) Visualitzacions: 3284 Sèries Jordi Taulats

Títol
Ozark

Creador
Bill Dubuque i Mark Williams

Actors
Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Esai Morales i Peter Mullan
Quan vaig acabar Ozark vaig estar uns dies dubtant de si m’havia agradat o no. Ara com ara encara no n’estic del tot convençut.

Puntuació

6.5

‘Ozark’: quan els problemes criden problemes

L’antiheroi. Aquell personatge entranyable i carismàtic però totalment allunyat de les virtuts que tradicionalment s’atribueixen als herois. L’inspector Joe Hallenbeck o El Nota en va ser un dels més apreciats al món del cinema. Al món de la televisió podem trobar-ne diversos, de Tony Soprano a Dexter Morgan, passant per Don Drapper o Walter White.

Ara la cadena Netflix ens vol portar un altre antiheroi amb la nova producció Ozark. El problema és que aquest antiheroi, Marty Byrde, té massa similituds amb Walter White de Breaking Bad.

Ozark ens explica com Marty Byrde (Jason Bateman, The Gift), un assessor financer de Detroit que es dedica a blanquejar diners per a un càrtel mexicà, es veu obligat, per culpa del seu soci, a fugir i instal·lar-se amb la seva família al tranquil poble d’Ozark. Allà haurà de blanquejar, en un període de 5 mesos, 8 milions de dòlars. Però Ozark no és el tranquil poble que Marty es pensava, ja que allà també hi ha negocis foscos. Però el principal problema el tindrà a casa: tant Wendy, la seva infidel i avorrida dona (interpretada per una excepcional Laura LinneyThe Big C), com Charlotte, una filla adolescent, i Jonah, el fill petit amb una malaltissa atracció per la mort, no li posaran les coses fàcils.

El més destacat d’Ozark no és la història de com un home vulgar es veu embolicat en un món de diners, drogues, morts i amenaces, ja que això ja ho hem vist, i excel·lentment retratat, a Breaking Bad, sinó les històries secundàries de la sèrie: la propietària del bar que està a punt de tancar per fallida, el vell malalt que espera la mort, la noia amb mala fama a la recerca d’una vida millor per a ella i els seus, l’agent de l’FBI amb greus problemes psicològics o els traficants locals d’heroïna.

Jason Bateman, a banda de protagonitzar aquesta sèrie, n’és el productor executiu i el director dels dos primers i els dos últims capítols dels 10 que conformen aquesta primera temporada. Si bé estem acostumats a veure’l en rols de comèdia, a Ozark, igual que ja va fer a The Gift, se’n surt notablement bé en un paper dramàtic. Laura Linney, com sempre, està esplèndida, i he tingut una grata sorpresa amb Julia Garner, que no coneixia, en el paper de Ruth, tot i que la seva història és, potser, la més interessant de totes i la que menys s’explica. I per descomptat, sempre és un plaer poder gaudir de les interpretacions de Peter Mullan.

Quan vaig acabar Ozark vaig estar uns dies dubtant de si m’havia agradat o no. Ara com ara encara no n’estic del tot convençut. Em sembla que el principal problema és el fet que sigui una història que ja m’han explicat, que no m’aporta res. Això sí, és una història ben explicada, amb bona fotografia i una molt bona banda sonora.

Hauré d’esperar més temps per sentenciar. Ja us ho explicaré.

Puntuacio

6.5

Quan vaig acabar Ozark vaig estar uns dies dubtant de si m’havia agradat o no. Ara com ara encara no n’estic del tot convençut.

Títol
Ozark

Creador
Bill Dubuque i Mark Williams

Actors
Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Esai Morales i Peter Mullan
2 comentaris to ‘Ozark’: quan els problemes criden problemes

  1. […] Liv Tyler (El senyor dels anells) en el paper d’Anne Vaux, cosina Catesby; Peter Mullan (Ozark) en el paper del sacerdot Henry Garnet; Mark Gatiss (Sherlock) en el paper de Lord Robert Cecil, […]

  2. […] poca importància, alcohòlica i amb episodis del passat que li marquen la vida. Michael Mosley (Ozark) encarna Joe Fish Rinaldi, el policia encarregat d’investigar l’assassinat del nen i […]