MENU

21 agost, 2017 Comentaris tancats a ‘I love Dick’, seguint els passos de ‘Transparent’ Visualitzacions: 3303 Sèries Víctor Gonzàlez

Títol
I Love Dick

Creador
Sarah Gubbins i Jill Soloway

Actors
Kevin Bacon, Kathryn Hahn i Griffin Dunne
Dick vol dir tres coses en anglès. Tenim el nom propi, Dick, el significat fàl·lic masculí (penis) i l’insult directe you are a dick (ets un idiota). La sèrie (i més el títol) juga amb les connotacions del mot i els guionistes ho tenen sempre molt present.

Puntuació

6

‘I love Dick’, seguint els passos de ‘Transparent’

Amazon es vol arriscar i agafar el nínxol de la sexualitat fluïda amb sèries com ara Transparent, una de les més trencadores, en què veiem com un home de bé, madur i casat, se separa de la seva esposa per explorar el desig que té de ser dona, obrint les portes al transvestisme en clau de comèdia. I love Dick és una pedra més en aquest camí proposat per Amazon, el de la d’un triangle amorós entre un home madur i la seva senyora i un tercer, en Dick, protagonitzat per l’actor icona dels vuitanta Kevin Bacon (Footloose), un escultor i professor d’art que li agrada anar de cowboy dur. Sylvere (Griffin Dunne), el marit, coneix l’ànsia sexual de la seva muller, la Chris (Kathryn Hahn), per en Dick, i la tensió capítol rere capítol augmenta fins que es fa insuportable, seguint  la trama principal de la novel·la original de Chris Kraus.

Dick vol dir tres coses en anglès. Tenim el nom propi, Dick, el significat fàl·lic masculí (penis) i l’insult directe you are a dick (ets un idiota). La sèrie (i més el títol) juga amb les connotacions del mot i els guionistes ho tenen sempre molt present. Dick és el silver fox sexual, el cowboy masculí dels cinquanta de l’anunci trencador de Malboro preparat per baixar les calces de les dones quan faci falta, un arquetip masculí passat de moda i masclista que ara rarament veiem. I el matrimoni d’en Sylvere i la Chris s’hi deixen portar. En Dick també és el típic artista profundament idiota. En una entrevista als mitjans de comunicació locals diu que fa deu anys que no llegeix perquè es considera un personatge postidea. Tampoc vol posar un nom a les seves escultures i va caminant per Marfa, Texas (un poble per a artistes retirats), com si estigués tocat per la mà de Déu o la Mare de Déu. Sí, pensareu ara, aquest s’assembla a la personalitat de l’Albert Serra. No em toca a mi exposar les comparacions.

I love Dick és una bona sèrie revestida del que ja hem vist moltes vegades abans al cinema i la literatura. Si coneixeu les obres d’Anaïs Nin, ja sabeu a què em refereixo, sobretot amb la novel·la Henry & June, convertida en film el 1990 pel sempre gran Philip Kaufman. Energia sexual sense inventar res, I love Dick és una proposta diferent per a aquells que encara penseu que la vostra relació de parella s’ha de basar exclusivament en la monogàmia. I ja no segueixo, que si no ens posaríem a filosofar i ara no toca. Toquen altres coses, Mr Dicks, Mrs Breasts i Mrs Vaginas.

No sé si m’he explicat del tot, però és igual.

Puntuacio

6

Dick vol dir tres coses en anglès. Tenim el nom propi, Dick, el significat fàl·lic masculí (penis) i l’insult directe you are a dick (ets un idiota). La sèrie (i més el títol) juga amb les connotacions del mot i els guionistes ho tenen sempre molt present.

Títol
I Love Dick

Creador
Sarah Gubbins i Jill Soloway

Actors
Kevin Bacon, Kathryn Hahn i Griffin Dunne
Comments are closed.