MENU

23 agost, 2017 Comentaris tancats a Game of Thrones 7×06 Visualitzacions: 3414 Game of thrones, Sèries Lluís Simon

Game of Thrones 7×06

Una OBSERVACIÓ sobre les increïbles innovacions tecnològiques que han desenvolupat a Westeros aquesta temporada.

Teletransport

Com tots sabem (si no, esteu catejats de per vida), va ser inventat per Emory Erickson a Star Trek. A Westeros encara no s’atreveixen a entrar en les complexes màquines que s’amaguen en algun indret secret del mur. Amb tot, és ideal per posar-hi els corbs missatgers. D’aquesta manera el missatge de rescat a Daenerys arriba just a temps sense que el pobre animal hagi hagut de volar durant centenars de quilòmetres.

Propulsió hipersònica

Tot i que no ho captem en la pantalla, els dracs estan evidentment armats amb una tecnologia encara impensable que els permet volar a velocitats cinc vegades més ràpides que el so, uns 5.000 km/h. Així s’explica que arribin més enllà del mur quan els nostres herois no han estat cruspits per l’exèrcit enemic.

Bioenginyeria

Ja ho va escriure Michael Crichton a Jurassic Park. Si la clonació de dinosaures a partir de l’ADN conservat durant milions d’anys era com un experiment de racó a P3, al nord del mur, reviure un drac de mida natural aprofitant que el tens a mà tampoc ha de ser cap problema. La ciència sempre ajuda els més espavilats, siguin bons, dolents o simplement bastards.

Enginyeria genètica

Daenerys i Tyrion semblen preocupats perquè la reina, pobreta, no podrà tenir fills més enllà dels seus gatets amb urpes. Això podria ser un problema per a la successió. Però tots sabem que l’ADN és la clau mestra de l’evolució humana i que si agafem un tros de Jon Snow per aquí i un tros de Khaleesi per allà, segur que sortiran petits Targaryens.

Espases làser!

Si algú encara dubtava que els seguidors del senyor de la llum són en realitat jedis encoberts, ara ja en tenim la prova definitiva. Veiem l’espasa de foc que va donar origen a les armes de llum lluitant per primera vegada contra monstres del nou imperi de la foscor mentre el Darth Vader de torn, al fons, espera amb paciència el seu torn.

Telecomunicacions

Calen mòbils molt sofisticats per comunicar amb missatges les diferents decisions i conspiracions entre uns regnes i els altres sense que hi hagi ni tan sols una miserable companyia amb 3G. Tothom sembla saber-ho tot dels altres. Quant pagaríem per entrar per exemple en el grup de WhatsApp Família Lannister? Ara m’hi poso.

Submarins

Encara no podem parlar d’un homenatge al Nautilus de Jules Verne o a l’Ictíneo de Narcís Monturiol, però les naus atòmiques deuen estar amagades en un maleït port. A mi no m’enganyen. Com, si no, s’ho van fer Tyrion i Davos per anar de Dragonstone a King’s Landing en 30 segons?

Neurociència

La Universitat de Cornell a Nova York fa un any que va crear el primer simulador d’una apocalipsi zombi, però encara està lluny de trobar un virus per posar-lo a prova. Com que el nostre amic, el Night King, va molt més endavant que nosaltres, els pobres humans del segle XX, ja té a les seves mans l’arma neurològica definitiva per dominar el món.

Seguirem informant…

Comments are closed.