MENU

5 setembre, 2017 Comentaris (1) Visualitzacions: 2804 Sèries Jordi Taulats

Títol
The Sinner

Creador
Derek Simonds

Actors
Jessica Biel, Bill Pullman i Christopher Abbott
‘The Sinner’ és una sèrie més psicològica que criminal, i si als guionistes i creadors no se’ls i envà massa la mà, pot tenir molt bon recorregut

Puntuació

7,5

‘The Sinner’: quan no importa el qui sinó el perquè

Si mai aneu pel carrer i us trobeu en Jordi Camps, pregunteu-li què en pensa del final de Lost (a parer meu, una merda). Segur que us dirà que no importa el destí sinó com s’hi arriba. O almenys això és el que deia fa un parell d’anys. Doncs bé, a The Sinner es compleix amb escreix la màxima del boss Camps.

The Sinner és una sèrie de USA Network, la mateixa cadena que produeix Mr Robot, i ens explica la història de Cora, una dona jove, casada amb un home que l’adora, mare d’un fill d’uns 4 anys a qui estima amb bogeria, amb una feina estable, ben considerada per la comunitat que l’envolta… però que constantment tens la sensació que no és feliç, que hi ha alguna cosa que no li acaba d’anar bé. Això es demostrarà quan, un dia que la família se’n va al llac a passar un dia d’estiu calorós, la Cora, sense solta ni volta, mata un noi que estava escoltant música a prop seu. Sí, tots ho hem volgut fer algun cop, apunyalar el veí de platja que té la ràdio massa alta o que es pensa que els fills ja els vigilaran els veïns… però la Cora ho fa i ho fa amb una ràbia incontrolada.

A partir d’aquí és on comença la sèrie realment. Què ha passat? Per què aquesta violència? Què ha provocat l’atac? La Cora coneixia l’agredit? Aquestes i d’altres són les preguntes que es fa el detectiu Harry, un policia gran, amb problemes amb la dona, que de bon començament no veu clar que l’atac hagi estat un rampell.

La Cora està interpretada per l’actriu Jessica Biel, que en aquest cas sacrifica la seva imatge (moltes vegades surt sense estar estupenda) per donar més credibilitat a un personatge turmentat, ja que durant els dos primers capítols podem veure diversos flashbacks en què ens ensenyen una Cora petita criada per una família ultrareligiosa, amb una germana amb greus problemes de salut i amb una mare que només feia que donar les culpes de la salut de la filla petita a la Cora perquè no resava prou.

El detectiu Harry està encarnat per l’actor Bill Pullman, un actor que sempre tinc la sensació que s’ha oblidat del guió i improvisa cada línia i escena que li toca fer. En aquest cas dona vida a un detectiu una mica raret, més pendent de la fauna i la flora del seu voltant que de la seva dona, tossut quan una cosa no li acaba de fer el pes i que intenta sortir d’una relació fetitxista i refer el seu matrimoni.

The Sinner és una sèrie més psicològica que criminal, i no, no és perfecta ─el fet que una cambrera recordi amb qui estava una persona en concret, un dia determinat de fa 5 anys fa perdre credibilitat a la història─, però si als guionistes i creadors no se’ls en va gaire la mà, pot tenir molt bon recorregut i Jessica Biel té l’oportunitat de crear un gran personatge. Però això sí, han de tocar de peus a terra i no voler abastar més del que ja tenen, que no és poc.

Puntuacio

7,5

‘The Sinner’ és una sèrie més psicològica que criminal, i si als guionistes i creadors no se’ls i envà massa la mà, pot tenir molt bon recorregut

Títol
The Sinner

Creador
Derek Simonds

Actors
Jessica Biel, Bill Pullman i Christopher Abbott
Un comentari a ‘The Sinner’: quan no importa el qui sinó el perquè

  1. […] ho va fer?»  per centrar-se en el «com ho va fer?» o el «per què ho va fer?». A sèries com The Sinner, en el primer capítol ja sabem qui és l’assassí i, durant la resta de capítols, ens […]